President George W. Bush leidt zijn opvolger Obama rond in het Witte Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
President George W. Bush leidt zijn opvolger Obama rond in het Witte Huis. © Arun Chaudhary

EXCLUSIEF. Obama over zijn eerste bezoek aan het Witte Huis en de ontvangst door Bush: "Het is een hels karwei. Met niets te vergelijken”

Aanstaande dinsdag verschijnt Een beloofd Land, het eerste deel van de presidentiële memoires van Barack Obama. In deze exclusieve voorpublicatie beschrijft de net gekozen president Obama zijn eerste bezoek aan het Oval Office, waar de vertrekkende president George W. Bush hem opwacht. “Ik besefte dat mijn aanwezigheid in het kantoor dat hij binnenkort zou verlaten, ondanks zijn opgewektheid, lastig was voor president Bush”, klinkt het onder andere. Hieronder de integrale tekst.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.