Anna Zaitseva (24) en haar zoontje Svyatoslav (6 maand), afgelopen 3 mei nadat ze werden geëvacueerd uit de hellebunker van Marioepol.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Zaitseva (24) en haar zoontje Svyatoslav (6 maand), afgelopen 3 mei nadat ze werden geëvacueerd uit de hellebunker van Marioepol. © AFP

EXCLUSIEF. Anna Zaitseva (24) overleefde de hellebunker van Marioepol met haar babyzoontje: “Ik kon van de angst geen borstvoeding meer geven en moest zijn papje aan kaarslicht opwarmen”

Ze overleefde met haar pasgeboren zoontje de hellebunker van Marioepol. Maar dat geluk heeft Anna Zaitseva (24) alweer ingeruild voor nieuwe wanhoop, nu haar gewonde man-soldaat is gevangengenomen door de Russen. Ontroerend gesprek met een moedige Oekraïense: “Nooit zal ik nog iets vanzelfsprekend vinden.” 

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. Drastische maatregelen in Florida na vondst reuzenslak: “Een van de schadelijkste slakken ter wereld”
  Play

  Drastische maatrege­len in Florida na vondst reuzenslak: “Een van de schadelijk­ste slakken ter wereld”

  In delen van Florida zijn quarantainemaatregelen van kracht om te voorkomen dat de Afrikaanse reuzenslak zich verder over de Amerikaanse staat verspreidt. Het dier kan een parasiet met zich meedragen die rattenlongworm wordt genoemd en hersenvliesontsteking kan veroorzaken bij mensen en vee. Het dier bedreigt met zijn eetlust ook landbouwgewassen. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today.