Andreas Lubitz zou het vliegtuig van de Duitse lagekostenmaatschappij Germanwings bewust hebben laten crashen in de Alpen. 149 mensen kwamen om het leven.
Volledig scherm
Andreas Lubitz zou het vliegtuig van de Duitse lagekostenmaatschappij Germanwings bewust hebben laten crashen in de Alpen. 149 mensen kwamen om het leven. © Reuters & AFP

Exact twee jaar na vliegramp Germanwings: "Mijn zoon was niet depressief, hij is geen moordenaar"

Het is vandaag exact twee jaar geleden dat copiloot Andreas Lubitz het A320-toestel van Germanwings richting de Franse Alpen stuurde. Samen met hem lieten 149 mensen het leven, voornamelijk Duitsers en Spanjaarden. De vader van Lubitz wil nu dat het onderzoek naar zijn zoon opnieuw geopend wordt, want volgens hem was de man op het moment van de feiten niet depressief.

  1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
    Spaargids.be

    Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

    Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.