Andreas Lubitz zou het vliegtuig van de Duitse lagekostenmaatschappij Germanwings bewust hebben laten crashen in de Alpen. 149 mensen kwamen om het leven.
Volledig scherm
Andreas Lubitz zou het vliegtuig van de Duitse lagekostenmaatschappij Germanwings bewust hebben laten crashen in de Alpen. 149 mensen kwamen om het leven. © Reuters & AFP

Exact twee jaar na vliegramp Germanwings: "Mijn zoon was niet depressief, hij is geen moordenaar"

Het is vandaag exact twee jaar geleden dat copiloot Andreas Lubitz het A320-toestel van Germanwings richting de Franse Alpen stuurde. Samen met hem lieten 149 mensen het leven, voornamelijk Duitsers en Spanjaarden. De vader van Lubitz wil nu dat het onderzoek naar zijn zoon opnieuw geopend wordt, want volgens hem was de man op het moment van de feiten niet depressief.

  1. Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”
    PREMIUM

    Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”

    Ze wonen in een straat die Little Bear Road heet en dat illustreert hoe Larry Forney (66) en Eva Top (54) in Idaho leven. Tussen de beren en poema’s, met matig internet en geen huis in de omtrek te zien. Idaho is een beetje ruw, mannen drinken er bier, klieven er hout en schieten met een geweer. Hier wordt Trump gestemd, of wat dacht u? “Vlamingen hebben geen idee hoe het leven hier is.”