Een modern geklede taliban-soldaat bewaakt een cricket-tornooi, een sport die onder het vorige taliban-bewind verboden was
Volledig scherm
PREMIUM
Een modern geklede taliban-soldaat bewaakt een cricket-tornooi, een sport die onder het vorige taliban-bewind verboden was © ANP / EPA

Exact één jaar geleden heroverde de taliban Afghanistan: komt er iets in huis van het mildere bestuur dat ze beloofden?

Vandaag is het exact een jaar geleden dat de taliban Afghanistan heroverden. De dood van Al Qaida-leider Ayman Al-Zawahiri bewees zopas nog dat het land een terroristennest bleef. Maar hoe gaat het met de rest van het leven? Komt er iets in huis van het mildere bestuur dat die taliban beloofden? “In het Westen wordt IS gezien als een veel groter gevaar dan het aan de taliban gelinkte Al Qaida.”

18 reacties

 • willy zachel

  3 weken geleden
  Kledij wapens vrachtwagens helicopters dat is allemaal daar door de vluchtende Amerikanen achter gelaten ! Eigenlijk heeft Amerika heel dat Taliban leger uitgerust en gemoderniseerd ! Waanzin
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Burgeroorlogen en vooral vrouwen kunnen het tij nog keren maar dit kan je niet alleen
 • Hans De Tant

  2 maanden geleden
  De taliban (en de meeste Afghaanse leiders) willen maar één ding : gratis geld uit het buitenland en zoveel mogelijk sponsering. En liefst van al niet gekoppeld aan enige voorwaarde.
 • Danny Callaert

  2 maanden geleden
  met dank aan onze vrienden, de vs, die van de éne dag op de andere, de lokale bevolking, hun partners én hun bondgenoten in de steek lieten. Zo kennen we onze vrienden; hun eigenbelang eerst. En de geschiedenis herhaalt zich.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Eigenlijk is er maar één macht di de Taliban moet vrezen en dat zijn de vrouwen. En dat weten ze. Bij de mannen( krijgers) is de intelligente bovenlaag zeer dun en is hun oordeelsvermogen door de Islam zeer beperkt gehouden maar ook fanatiek. De groep vrouwen die de moed hebben daar tegen op te komen worden gewoon uit elkaar gedreven. Het zijn de echte strijders, maar het is toch zo ver van ons;;;!
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.