AP
Volledig scherm
© AP

Ex-woordvoerder Sean Spicer over zijn tijd in het Witte Huis: "Er waren momenten dat ik het verprutst heb, maar ik heb nooit vlakaf gelogen"

Sean Spicer, voormalig woordvoerder van het Witte Huis, geeft in een interview toe dat hij spijt heeft van een aantal dingen die hij tegen de pers heeft gezegd. "Er zijn momenten geweest dat ik het echt verprutst heb, daar is geen twijfel over", zegt Spicer in een interview met de Amerikaanse zender Headline News. "Maar ik heb nooit dingen gezegd waarvan kan aangetoond worden dat ze vals zijn."

4 reacties

 • Azdine Ben

  5 jaar geleden
  Praten kon hij al zeker niet hij haalde altijd woorden door mekaar en hij kwam ook paranoia over op tv maar heb me wel kapot gelachen
 • hugo van de velde

  5 jaar geleden
  Dat hij niet gewoon zegt ik heb gelogen vanuit de rechtbank ? Mensen in een officiele functie mogen niet liegen. Ik zou die nooit nog een andere job geven.
 • Hugo Huybrechts

  5 jaar geleden
  “Je valt de familie van de president niet aan” ... Welke wet zegt dat? Ik dacht dat er in de VS vrijheid van meningsuiting en vrijheid van de pers was, volgens hun grondwet.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  “Natuurlijk is er soms informatie veranderd toen feiten aan ons werden doorgegeven, maar ik heb nooit dingen gezegd waarvan kan aangetoond worden dat ze vals zijn.” Dus: wél informatie "veranderd", maar niet "aantoonbaar" vals? Dat hij niet gewoon zegt: "Ik heb nooit dingen gezegd die vals zijn" zegt eigenlijk al genoeg.
 1. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  5

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.
 2. Mensenhandelaren hebben het gemunt op Oekraïense vluchtelingen: “Ze worden in de prostitutie gedwongen”
  6

  Mensenhan­de­la­ren hebben het gemunt op Oekraïense vluchtelin­gen: “Ze worden in de prostitu­tie gedwongen”

  Onderzoekers van het persagentschap Reuters ontdekten een toegenomen belangstelling voor Oekraïense pornografie sinds de Russische invasie. Dit vonden ze door wereldwijd het zoekmachineverkeer te analyseren. Volgens de onderzoekers worden daardoor heel wat Oekraïense vluchtelingen het doelwit van seksuele uitbuiting. Mensenhandelaren zouden door de toegenomen interesse steeds vaker opereren in Oekraïne.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen
  PREMIUM

  ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen

  De Russische leider Vladimir Poetin geeft geen enkel teken dat hij al aan onderhandelen denkt. Noch in woorden, noch in daden. Hij blijft geloven dat het Westen wel zal plooien en Oekraïne in de steek laat, waarna Rusland zegeviert — zo stelt het toonaangevende ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Maar dat betekent niet noodzakelijk dat de oorlog eindeloos zal blijven duren, aldus het ISW. Dat ziet ook elementen in Poetins gedrag die voorspellen dat hij er op zeker ogenblik mee stopt.