Ilustratiebeeld/Hoofdverdachte Christian Brückner
Volledig scherm
Ilustratiebeeld/Hoofdverdachte Christian Brückner © Getty/Bild

Ex-vriendin van Christian Brückner, hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann: "Hij sloeg me als hij dronken was en heeft mijn dochter misbruikt”

Een ex-vriendin (35) heeft voor het eerst gesproken over haar nachtmerrie toen ze samenleefde met Christian Brückner, de Duitse hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann. Ze gaf hem aan bij de politie wegens het misbruik van haar vijfjarige dochter.

 1. ‘Internering', geen cel voor dertiger die echtpaar doodstak in bioscoop Groningen
  Nederland

  ‘Interne­ring', geen cel voor dertiger die echtpaar doodstak in bioscoop Groningen

  De man die exact een jaar en een dag geleden een echtpaar doodstak, krijgt van de rechtbank in Groningen terbeschikkingstelling, of kortweg tbs (te vergelijen met internering); met dwangverpleging opgelegd. Ergün S. krijgt voor de dubbele doodslag geen celstraf. S. lijdt al heel lang aan psychoses en die hebben ervoor gezorgd dat hij doorsloeg, oordeelt de rechtbank. Deskundigen oordeelden al dat Ergün volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de steekpartij.
 2. Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”
  PREMIUM

  Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”

  Ze wonen in een straat die Little Bear Road heet en dat illustreert hoe Larry Forney (66) en Eva Top (54) in Idaho leven. Tussen de beren en poema’s, met matig internet en geen huis in de omtrek te zien. Idaho is een beetje ruw, mannen drinken er bier, klieven er hout en schieten met een geweer. Hier wordt Trump gestemd, of wat dacht u? “Vlamingen hebben geen idee hoe het leven hier is.”