Cottarelli vanmiddag na zijn bezoek aan president Mattarella.
Volledig scherm
Cottarelli vanmiddag na zijn bezoek aan president Mattarella. © AFP

Ex-topman IMF krijgt opdracht Italiaanse noodregering te vormen, in september of begin 2019 nieuwe verkiezingen

In Italië heeft president Sergio Mattarella aan Carlo Cottarelli, een 64-jarige economist en ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds, gevraagd een overgangsregering te vormen tot aan nieuwe verkiezingen. Dat gebeurde nadat Mattarella gisteren weigerde een eurokritische minister te benoemen en Italië in een nieuwe politieke crisis werd gestort. De leider van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging, Luigi Di Maio, wil dat het parlement Mattarella afzet.

61 reacties

 • Frank Helwegen

  5 jaar geleden
  Mussolini kwam na verkiezingen, coalitievorming en een mars op Rome aan de macht, laten we hopen dat de democratie nu beter functioneert. Hulde aan president Sergio Matarella.
 • bert paulussen

  5 jaar geleden
  Hiermee is zwart op wit bewezen dat de democratie niet meer bestaat. In Italië heeft het volk duidelijk gekozen voor verandering, en men negeert dit signaal compleet. De dictatuur van de elite (EU, IMF, ECB, ...) is hiermee onomstotelijk aangetoond. Voor wanneer een volksopstand tegen deze dictatuur?
 • Rudy Mechelmans

  5 jaar geleden
  Volgens de dictatuur van de EU is Power To The People van John Lennon of People Have The Power van Patti Smith inderdaad maar een sprookje.
 • p. devillé

  5 jaar geleden
  Indertijd bv de euro ingevoerd hebben in een land als griekenland toont duidelijk dat die EU totaal niet begaan is met het welzijn van de gewone europese burgers.Een jaar al na de invoering werd het leven voor de grieken fors duurder.Het enige wat de EU bezielt is een grote europese eenheidsworstmarkt creeren zonder rekening te houden met de grote europese diversiteit.In dit model delen de multinationels de lakens uit natuurlijk.
 • Roland Vanlerberghe

  5 jaar geleden
  Als de verkiezingsuitslag hen niet bevalt daar passen ze daar doodleuk wel een mouw aan, gewoon eerst de winnaars van de verkiezingen een regering laten vormen en daarna weigeren een minister te benoemen en een stromannetje van de grootbanken benoemen als interim premier tot ze nieuwe verkiezingen kunnen organiseren (met misschien wonderlijk genoeg plotseling een ander resultaat????).