Dmitri Medvedev, voormalig Russisch premier onder president Poetin, en zelf ook ex-president van Rusland.
Volledig scherm
Dmitri Medvedev, voormalig Russisch premier onder president Poetin, en zelf ook ex-president van Rusland. © AFP

Ex-Russisch president Medvedev zegt dat meer dan verdubbeling van gasprijs op komst is voor Europeanen

Dmitri Medvedev, voormalig Russisch premier onder president Vladimir Poetin en zelf ook ex-president van Rusland, reageert op het stopzetten van gaspijpleiding Nord Stream 2 door te zeggen dat Europeanen zich binnenkort mogen verwachten aan een hogere gasprijs. Ook experts vrezen door de stopzetting van Nord Stream 2 langer hoge gasprijzen. De prijsstijging laat zich trouwens vandaag al meteen voelen in ons land. N-VA-voorzitter Bart De Wever en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez grijpen de uitspraken van Medvedev aan om nog eens te pleiten voor een verlenging van de levensduur van de jongste kerncentrales.

341 reacties

 • Toran Korshnah

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat we er in slagen om energieonafhankelijk te worden. Ook van uranium, want dat is ook niet onuitputtelijk. Ver van. Nog 250 jaar en het er ook mee gedaan.
 • Patrick Devogelaere

  1 jaar geleden
  Jammeren helpt niet, vergeet Russisch gas en hou ondertussen huidige kerncentrales open en bouw er nieuwe bij. Komt ervan als het EU zwak leiderschap die energie boven zijn eigen morele waarden stelde, dan krijg je het deksel op je neus, een dolk in je rug en een schop onder je kont ... en sta je nu te huilen in een hoekske.
 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Ongelooflijk dat veel mensen de relevantie tussen gas en elektriciteit niet inzien, als het van groen afhangt wordt meer dan 70% van de elektriciteit met de fossiele, co2 uitstotende brandstof gas geproduceerd. De km kost van uw wagen wordt ook beïnvloed door de brandstof, lijkt me toch heeeel logisch.
 • Anne Baeyens

  1 jaar geleden
  welkom in de nieuwe wereld waar rusland zelf zijn gas mag verbruiken zonnige groeten uit belgie
 • RENE LENAERTS

  1 jaar geleden
  Indien het zo is dat de elektriciteitsprijzen berekend blijven op de gasprijs is het hoog tijd dat er daar ingegrepen wordt. Mijn pintje wordt toch ook niet gekoppeld aan de melkprijs? en laat de VREG en andere scheeftrekkers verdwijnen!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Video van Oekraïense soldaten die bange vrouw “belagen” blijkt Russische propaganda te zijn

  Video van Oekraïense soldaten die bange vrouw “belagen” blijkt Russische propaganda te zijn

  Een video die zou tonen hoe Oekraïense soldaten een Russische vrouw met een kind belagen en intimideren, blijkt in scène te zijn gezet. Dat meldt het onderzoekscollectief Bellingcat. Pro-Russische figuren deelden de beelden op sociale media, in een poging om de reputatie van het Oekraïense leger te besmeuren. Maar een grondige factcheck van de video bewijst nu dat het incident helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.