Volledig scherm
© AFP

Ex-president van Zimbabwe moet verdwijning van 15 miljard dollar aan diamanten verantwoorden

BuitenlandDe voormalige Zimbabwaanse president Robert Mugabe moet op 9 mei voor een commissie van het parlement getuigen. Hij mag de verdwijning van diamanten "voor een waarde van 15 miljard dollar" komen uitleggen. Dat heeft de voorzitter van de parlementaire commissie voor Mijnen en Energie vandaag aangekondigd.

 1. Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden
  Play

  Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden

  De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio’s van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
 2. Twintig personeelsleden, drie auto's, privéjet en huis: rijkelijk pensioen voor Robert Mugabe

  Twintig personeels­le­den, drie auto's, privéjet en huis: rijkelijk pensioen voor Robert Mugabe

  De afgezette dictator van Zimbabwe Robert Mugabe hoeft zich geen zorgen te maken over zijn stokoude dag. De 93-jarige, die in november na volksprotest en een zachte militaire coup tot aftreden werd gedwongen, mag beschikken over een woning, een resem auto's en reizen in een privévliegtuig. Dat is het resultaat van een nieuw, door de regering gefinancierd pensioenplan voor oud-leiders. Volgens de krant The Herald krijgt Mugabe voorts twintig personeelsleden, onder wie zes lijfwachten, te zijner beschikking.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk