Yahya Jammeh gaat er prat op dat hij tientallen aidspatiënten heeft genezen van de dodelijke ziekte. Hier voert hij een ‘genezend ritueel’ uit op een aidspatiënt. Foto uit 2007.
Volledig scherm
Yahya Jammeh gaat er prat op dat hij tientallen aidspatiënten heeft genezen van de dodelijke ziekte. Hier voert hij een ‘genezend ritueel’ uit op een aidspatiënt. Foto uit 2007. © AP

Ex-president/kwakzalver Gambia stal 322 miljoen uit staatskas

Voormalig president Yahya Jammeh van Gambia heeft omgerekend zeker ruim 322 miljoen euro gestolen uit de staatskas in de 22 jaar dat hij aan het bewind was. Dat maakte de minister van Justitie van het land bekend na een onderzoek dat 2 jaar heeft geduurd.

1 reactie

 • lut vanhyfte

  3 jaar geleden
  In heel Afrika zijn voornamelijk van die onverzadigbare gekken op poen & macht aan 't bewind, álle regeringen van zogezegd beschaafde landen die daar wapens aan verkopen zijn medeplichtig aan vreselijke misdaden tegen de menselijkheid.
 1. Huilende CEO post selfie nadat hij werknemers ontslaat, maar krijgt de wind van voren: “Wees niet zo narcistisch!”
  14

  Huilende CEO post selfie nadat hij werknemers ontslaat, maar krijgt de wind van voren: “Wees niet zo narcis­tisch!”

  De CEO van een Amerikaans bedrijf heeft een discussie op sociale media ontketend door een opmerkelijke selfie te delen. Op de foto is te zien hoe de baas aan het huilen is, kort nadat hij enkele werknemers heeft ontslagen. “Dit was het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen”, aldus Braden Wallake op LinkedIn. Hoewel Wallake eerder steunvolle reacties had verwacht, waren de meningen over het bericht toch verdeeld. “Mensen ontslagen is moeilijk voor jou, maar nog veel erger voor hen. Word volwassen en zorg voor de mensen om wie je zegt zo bezorgd te zijn”, klonk het onder meer.
 2. IN KAART. Frankrijk gaat gebukt onder “monster­lij­ke” bosbranden: in Gironde alleen al gebied van ruim 10.000 voetbalvelden in as gelegd
  Play
  Update

  IN KAART. Frankrijk gaat gebukt onder “monster­lij­ke” bosbranden: in Gironde alleen al gebied van ruim 10.000 voetbalvel­den in as gelegd

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Vanochtend woedden nog verschillende grote branden, in de departementen Gironde, Ardèche, Drôme, Jura, Maine-et-Loire, Izère en de Vogezen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd. De weersomstandigheden maken het er alvast niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, gepaard met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen.