Archiefbeeld. Rouwende mensen op één van de plaatsen waar de terroristen toesloegen op 13 november 2015. In totaal vielen er 130 doden en raakten meer dan 350 mensen gewond.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Rouwende mensen op één van de plaatsen waar de terroristen toesloegen op 13 november 2015. In totaal vielen er 130 doden en raakten meer dan 350 mensen gewond. © AP

Ex-president Hollande bij start proces aanslagen Parijs: “Er moet sprake geweest zijn van tekortkomingen aan Belgische kant”

François Hollande, president van Frankrijk op het moment van de terreuraanslagen in Parijs in 2015, heeft in een interview met de RTBF teruggeblikt op die vreselijke dag. Hollande, die zal getuigen op het proces over de aanslagen, wijst met een beschuldigende vinger naar het Belgische gerecht: “Er moet sprake zijn geweest van tekortkomingen aan Belgische kant", klinkt het. 

 1. België voerde groot deel van onderzoek naar aanslagen Parijs. “Vraag of ons land dit had kunnen voorkomen, komt er zeker”

  België voerde groot deel van onderzoek naar aanslagen Parijs. “Vraag of ons land dit had kunnen voorkomen, komt er zeker”

  Woensdag begint het langverwachte proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De aanslagen in de Franse hoofdstad werden beraamd in België en het gerechtelijk onderzoek is voor het overgrote deel in ons land gevoerd, in samenwerking met de Fransen. De Belgische bijdrage aan het proces is dan ook groot, legt federaal procureur Frederic Van Leeuw uit bij ‘VTM Nieuws’. Er is in Frankrijk ook kritiek op België. Had ons land dit kunnen voorkomen? “Die vraag komt er zeker op het proces”, zegt misdaadjournalist Faroek Özgünes.
 2. “Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op het internet”: vrouw die rechtszaak van ruim 500 miljoen euro start tegen Pornhub spreekt voor het eerst
  Play

  “Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op het internet”: vrouw die rechtszaak van ruim 500 miljoen euro start tegen Pornhub spreekt voor het eerst

  Mindgeek, het moederbedrijf achter de populaire pornosite Pornhub, wordt voor 600 miljoen dollar (516 miljoen euro) aangeklaagd vanwege de verspreiding van illegale content. Vaak gaat het om pikante foto’s of filmpjes van vrouwen die nooit toestemming gegeven hebben om zulke intieme taferelen met de buitenwereld te delen. Initiatiefneemster is een Canadese vrouw, die plots beelden van het misbruik uit haar kindertijd op de site zag verschijnen. Zij spreekt nu voor het eerst anoniem.