De Afghaanse ex-president Ashraf Ghani.
Volledig scherm
De Afghaanse ex-president Ashraf Ghani. © Sven Hoppe/dpa

Ex-president Afghanistan legt schuld voor machtsgreep taliban bij VS en bij andere politici

Bijna een jaar na de val van zijn regering, heeft de Afghaanse ex-president Ashraf Ghani een eerste interview gegeven over de machtsgreep van de taliban. Ghani legt de verantwoordelijkheid vooral bij de VS en bij andere Afghaanse politici.

 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Een jaar na machtsovername taliban in Afghanistan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

  Een jaar na machtsover­na­me taliban in Afghanis­tan: terug naar af voor meisjes en vrouwen

  Een jaar na de machtsovername van de radicaalislamitische taliban ziet de situatie er bijzonder somber uit, en al zeker voor meisjes en vrouwen. Experts waarschuwen dat Afghanistan opnieuw een haven is geworden voor terrorisme. De machtsovername kwam al snel nadat Amerikaanse en andere internationale troepen zich terugtrokken uit het land en werd gevolgd door chaos en paniek. Beelden van Afghanen die op de luchthaven van Kaboel in allerijl op al opstijgende vliegtuigen probeerden te springen om hun thuisland te ontvluchten, staan nog steeds op het netvlies gebrand.