Een foto van Breonna Taylor, tussen foto's van andere vrouwelijke slachtoffers van politiegeweld, op de Annual Defend Black Women March in Washington, DC.
Volledig scherm
Een foto van Breonna Taylor, tussen foto's van andere vrouwelijke slachtoffers van politiegeweld, op de Annual Defend Black Women March in Washington, DC. © AFP

Ex-officier pleit schuldig aan vervalsing huiszoekingsbevel dat leidde tot dood Breonna Taylor

Voormalige Amerikaanse agente Kelly Hanna Goodlett heeft schuldig gepleit aan het helpen vervalsen van het huiszoekingsbevel dat leidde tot de dood van Breonna Taylor. Taylor, een zwarte ziekenhuismedewerkster, werd op 13 maart 2020 in haar appartement in Kentucky beschoten door agenten in burger.

 1. Verdachte geïdentificeerd in verdwijningszaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”
  Update

  Verdachte geïdentifi­ceerd in verdwij­nings­zaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”

  De Franse politie heeft een verdachte op het oog in de verdwijningszaak rond de 21-jarige Héléna Cluyou. De jonge vrouw raakte meer dan een week geleden vermist na een avondje uit in de stad Brest, in het noordwesten van Frankrijk. Volgens de onderzoekers is het mogelijk dat ze door een auto werd aangereden en dat de bestuurder haar lichaam nadien heeft verstopt. De 36-jarige verdachte zou hebben toegegeven dat hij “een stomme fout had gemaakt”.
 2. Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”
  PREMIUM

  Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”

  Zo’n 250 Belgen verblijven volgens Buitenlandse Zaken in de getroffen regio’s in Turkije en Syrië. Of er onder hen slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk. Ook landgenoten met familie in het rampgebied wachten met een bang hart af. “Elke tien minuten stuur ik mijn zus een bericht, maar ze is niet meer bereikbaar. De schrik is immens”, vertelt Taher (30).
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.