MacKenzie Scott.
Volledig scherm
MacKenzie Scott. © Evan Agostini/Invision/AP

Ex Jeff Bezos beloofde fortuin weg te geven “tot kluis leeg is”, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht

MacKenzie Scott (51), de ex-vrouw van Amazonbaas Jeff Bezos (57), heeft opnieuw 2,74 miljard dollar (2,26 miljard euro) geschonken aan 286 goede doelen. Ze beloofde na haar scheiding dat ze haar fortuin zou weggeven “tot de kluis leeg is”, maar dat blijkt een pak moeilijk dan gedacht. Haar vermogen groeit immers sneller aan dan ze het kan spenderen.

23 reacties

 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  Neem een helikopter en strooi uit boven armenwijken.
 • rudy de coussemaker

  1 maand geleden
  Hier zou ook een beetje welkom zijn hoor 😀
 • David Lievens

  1 maand geleden
  Ze geeft al zo'n 8 miljard uit maar toch gaan er nog kritiek geven... Sterk... Ik vraag mij af wat die criticasters dan aan goede doelen geven? Dat zal wel met doodse stilte beantwoord worden zeker?
 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Ik zal ze eens mailen.
 • Frederik Boogaerts

  1 maand geleden
  Ze mag bij mij ook altijd doneren
 1. Tienduizenden Fransen de straat op tegen vaccinatie en uitbreiding coronapas, waterkanon en traangas ingezet bij rellen

  Tienduizen­den Fransen de straat op tegen vaccinatie en uitbrei­ding coronapas, waterkanon en traangas ingezet bij rellen

  In Frankrijk zijn zaterdag meer dan 160.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen de uitbreiding van de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vrijgegeven. Op de Champs-Elysées in Parijs braken op het einde van de demonstratie relletjes uit. Er werden in totaal 71 mensen opgepakt, onder wie 24 in Parijs.
 2. Het verscholen #MeToo-verhaal van Bill Gates: “Als je dit ongemakkelijk vindt, doe dan alsof het nooit is gebeurd”
  PREMIUM

  Het verscholen #Me­Too-ver­haal van Bill Gates: “Als je dit ongemakke­lijk vindt, doe dan alsof het nooit is gebeurd”

  Een seksuele affaire met een medewerkster, een reputatie van ‘bedenkelijk’ gedrag op de werkvloer, en een vriendschapsband met Jeffrey Epstein. Microsoft-topman Bill Gates (65) ligt onder vuur nadat verschillende (ex)-werknemers getuigen hoe de multimiljardair de voorbije jaren ongepast toenadering zocht bij vrouwelijke collega’s. Het kostte Gates vorig jaar zijn zitje in het bestuur van Microsoft en ... is dit de echte reden voor zijn echtscheiding? Professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens legt uit hoe slinks dit is.
 3. EU stuurt vliegtuigen om bosbranden op Sardinië te helpen bestrijden

  EU stuurt vliegtui­gen om bosbranden op Sardinië te helpen bestrijden

  De Europese Unie stuurt vier vliegtuigen naar Sardinië om te helpen bij de bestrijding van grote bosbranden in het westen van het eiland. Hiertoe is besloten nadat Italië zondag de hulp van andere Europese landen inriep. Minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio zei zondag dat blusvliegtuigen konden helpen. Frankrijk stuurde al twee vliegtuigen. Volgens de Europese Commissie stuurt nu ook Griekenland twee toestellen.
 1. ‘Silver splitting' in opmars: “Zestigers scheiden steeds vaker omdat ze zich spiegelen aan jongere generatie”. Relatietherapeut Rika Ponnet legt uit
  PREMIUM

  ‘Silver split­ting' in opmars: “Zestigers scheiden steeds vaker omdat ze zich spiegelen aan jongere generatie”. Relatiethe­ra­peut Rika Ponnet legt uit

  Bill (65) en Melinda Gates (56) gaan scheiden na een huwelijk van 27 jaar. Ook in ons land zien we dat steeds meer oudere koppels beslissen er de brui aan te geven, een fenomeen dat men ook wel ‘silver splitting’ noemt. Relatie-expert Rika Ponnet geeft verklaringen voor de toenemende cijfers: “De tijd dat mensen zich op hun zestigste neerleggen bij hun leven en hun huwelijk uitzitten, is voorbij.”