Archiefbeeld: David Petraeus
Volledig scherm
Archiefbeeld: David Petraeus © AP

Ex-generaal Petraeus: "Op gegeven moment zullen Russische verliezen onhoudbaar zijn voor Kremlin”

“Er komt geen militaire overwinnaar in de oorlog in Oekraïne”, aldus gewezen CIA-chef en voormalig Amerikaanse viersterrengeneraal David Petraeus, bij ons vooral bekend als bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak. “De oorlog zal eindigen met een onderhandelde oplossing.”

27 reacties

 • Bob van der Valk

  2 maanden geleden
  Ja, hoeveel stuks kanonnenvoer gaat hij nog rekruteren?
 • renaud weise

  2 maanden geleden
  Als Poetin Ukraine niet aankan, hoe zou hij dan de NAVO aankunnen. Met kernwapens ? langs onze kant hebben wij er meer dan hij. Dus hij zal ver weg van de NAVO blijven. Hoe langer hij dat vol houdt hij langer hij zijn zwakte toont, tot grote verwondering van onze valken. Hij zou toch een lesje moeten geleerd hebben aan Vietnam.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  Ex-generaal Petraeus vergist zich. Het Oekraïense volk verdedigt zijn vaderland tegen de Russische agressor. Het gemotiveerde Oekraïense leger zal winnen van de Russische miliciens die verdomd goed weten dat zij enkel kanonnenvoer zijn, in de strijd gegooid door die zot van een Poetin.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Stop die waanzin niets is dat waard.
 • wim penninck

  2 maanden geleden
  Rusland dreigt met gebruik van kernwapens als zijn land wordt aangevallen . Nu wordt Oekraïne aangevallen door Rusland, mag Oekraïne dan ook kernwapens gebruiken? Of is het eenrichtingsverkeer ?
 1. Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijkheid” om gevechtsvliegtuigen te sturen

  Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijk­heid” om gevechts­vlieg­tui­gen te sturen

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag in het Verenigd Koninkrijk voor een verrassingsbezoek. Dat maakte Downing Street eerder bekend. De Britse premier Rishi Sunak verwelkomde Zelensky vanmorgen op de luchthaven. Vanmiddag werd hij ontvangen door koning Charles in Buckingham Palace. Tijdens zijn bezoek herhaalde Zelensky dat Oekraïne dringend nood heeft aan extra wapens, vooral straaljagers. Het Britse leger gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om op lange termijn ook gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.