Ivan Marquez, oud-commandant van de FARC.
Volledig scherm
Ivan Marquez, oud-commandant van de FARC. © ap

Ex-FARC commandant uit zware kritiek op het Colombiaanse vredesproces

Een voormalige leider van de vroegere Colombiaanse verzetsbeweging FARC heeft in een zeldzame publieke verschijning zware kritiek gegeven op het vredesproces in zijn land. Dat proces dat in 2016 werd opgestart, leidde ertoe dat de rebellen hun gewapende strijd opgaven in ruil voor zetels in het parlement van het Zuid-Amerikaanse land.

0 reacties

 1. Rebellenleider Guacho gedood in Colombia

  Rebellen­lei­der Guacho gedood in Colombia

  In Colombia is de beruchte leider van een splintergroep van de vroegere Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) volgens officiële bronnen opgespoord en gedood. De Colombiaanse president Iván Duque deelde gisteren op een persconferentie de dood van Walter Patricio Arizala aka "Guacho" mee. Guacho werd bij een operatie van het leger en de politie in de gemeente Tumaco in het zuidwesten van het land gedood, schreef Duque op Twitter.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?