Fiona Hill, voormalige specialiste Rusland en Europa bij de Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Fiona Hill, voormalige specialiste Rusland en Europa bij de Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsraad. © Photo News

Ex-adviseur Trump hekelt “fictieve verhaallijn” van Republikeinen over Oekraïense inmenging

Fiona Hill, een voormalig veiligheidsadviseur van het Witte Huis, heeft de parlementsleden van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, vandaag opgeroepen geen "leugens" te verspreiden die Rusland "ten goede komen". Ze verwees daarmee naar een theorie die opgeld maakt onder de Republikeinen en volgens welke Oekraïne zich zou gemengd hebben in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Hill hekelde ook het tweesporige beleid vanuit de Trump-administratie aangaande Oekraïne. David Holmes, een politiek raadgever die vandaag ook getuigde, wijst erop dat het voor iedereen op de ambassade duidelijk was dat Trump een onderzoek naar de Bidens wilde.

13 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Karel Tichmann, grappig inderdaad wat voor leugens u hier weer komt verkondigen. Dit is dus momenteel de enige verdedigen van de republikeinen. Mensen die nu komen getuigen, zijn nooit Trump genegen geweest. Daarom dus dat ze op die administratie gingen werken. Fiona Hill is noch een no-Trumper en noch een Trumper.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Fiona Hill, voormalige specialiste Rusland en Europa bij de Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsraad? Grappig, Fiona Hill is een No-Trumper, democraat en een Hillary/Obama supporter.
 • Mario Cannas

  1 jaar geleden
  Het is glashelder dat deze man de gezworen grondwet niet respecteert. Hij heeft z'n land met een schuldenberg buiten proportie opgezadeld. Zijn handelen heeft internationaal diepe wonden geslagen. Velen hier zien niet wat deze persoon en zijn bende aan het doen zijn.... Deze crimineel gaat een prijs betalen.
 • jan de reus

  1 jaar geleden
  Ach wat een politieke spelletjes allemaal.Eerst vallen de (anti) -democraten Trump aan voor zgn Rusland-Connecties en nu voor een afgeluisterd telefoongesprek waarin hij de corruptie van een democraat wilde laten onderzoeken.et alors?Heel dat impeachement -circus heeft geen enkele kans tot slagen en zal Trump alleen maar versterken!
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Rik Connaerdt; "Het lijkt er op dat de Trump-administratie aangestuurd wordt door Moskou"? Het was Obama die Rusland alle ruimte gaf, om bv de Krim binnen te lopen. Een leugen gaat snel twee keer de wereld rond, voordat de waarheid zijn broek heeft aangetrokken..
 1. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen