Een gewone evacuatie via de trap was niet mogelijk omdat de 53-jarige Alain Panabière zelfs niet door de deur van zijn slaapkamer raakte.
Volledig scherm
Een gewone evacuatie via de trap was niet mogelijk omdat de 53-jarige Alain Panabière zelfs niet door de deur van zijn slaapkamer raakte. © Twitter Le Parisien

Evacuatie via de lucht van Fransman van 300 kilo is geslaagd

In Perpignan, in het zuiden van Frankrijk, is dinsdag een man van 300 kilogram bevrijd uit zijn huis. Wegens zijn overgewicht kon de vijftiger al jaren zijn twee verdiepingen tellende woning niet uit. Intussen leefde hij al maandenlang op de grond. De luchtevacuatie van de Fransman verliep zoals gepland. 

5 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Op het Franse platteland zijn er veel mensen die mentaal vast zitten en zich niet naar behoren laten verzorgen omdat er te weinig dokters zijn en er te grote afstanden zijn zonder bussen en vaak geen vervoer. Daardoor wordt er te lang gewacht door buren en familieleden. Ook veel onwetendheid en gebrek aan daadkracht. Perpignan is een stad maar ja, ook daar kom je stoten tegen.
 • Mark Vandebroucke

  2 maanden geleden
  Denk eerder aan het probleem dat achter deze gebeurtenis schuilgaat. Waarschijnlijk heel wat miserie en ellende : wat is de oorzaak dat het zo ver gekomen is.
 • Chris Verschelden

  2 maanden geleden
  @Patrick Mechels Fijn van je om de mensen van de zorg en gans het team op te hemelen. Zij weten in ieder geval wel WIE ze aan het wassen zijn en de mensen van de revalidatieploeg zijn enorm blij als ze een niet of minder mobiele persoon dankzij mede hun inspanningen terug hoop en beweging kunnen geven. Mss ook ff denken aan de eventuele complexe achtergrond (wat de oorzaak kan zijn) van de persoon met morbide obesitas.
 • Nougeria Buyse

  2 maanden geleden
  Respect voor iedereen zowel zorgpersonrel als persoon zelf we kennen geen achtergrond dis niet oordelen maar t respectvol ermee omgaan
 • Patrick Mechels

  2 maanden geleden
  Veel moed aan het ganse team. In het bijzonder voor de mensen van de zorg en revalidatie. Al kan je denken wat er nog te revalideren valt en wat je eigenlijk aan het wassen bent?
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig