Catherine De Bolle, hoofd van Europol.
Volledig scherm
Catherine De Bolle, hoofd van Europol. © Carsten Rehder/dpa

Europol waarschuwt voor radicalisering door coronamaatregelen

Europol waarschuwt voor een mogelijk toenemende radicalisering van bepaalde individuen door de strenge coronamaatregelen. Dat zegt de Belgische Europol-directeur Catherine De Bolle in het voorwoord van het ‘EU Terrorism Situation and Trend Report 2020'. In België werden volgens het jaarlijkse rapport in 2019 99 terreurverdachten opgepakt.

7 reacties

 • Julien Cuypers

  6 maanden geleden
  Wie is er nu zo stom om een vaccin via sociale media te kopen. Dan weet je toch al zeker dat dit fake is?
 • Jos Dupont

  6 maanden geleden
  Wij zijn altijd maar meer in de minderheid aan het komen en aan ons word het opgedrongen om ons liefde vol aan te passen aan de door de politiekers veroorzaakte overvolle en veranderende maatschappij, zonder kritiek te mogen uiten want anders zouden er wel eens aanslagen kunnen gebeuren ! En hoe moeten ze dat dan weer proberen goed te praten ??
 • Jozef Willem Hazel

  12 maanden geleden
  Nuance: "Veel individuen, groeperingen en media in de wereld zijn niet gewelddadig, maar ze dragen bij aan een klimaat van angst en onderlinge vijandigheid".
 • Geert jonckheere

  12 maanden geleden
  Het is nog waar ook, Europa bestaat toch nog.
 • jean-luc barra

  12 maanden geleden
  Hopelijk is de taak van EUROPOL niet beperkt tot het bijhouden van statistieken. Ze melden een verhoging van pedofilie, huiselijk geweld en nu radicalisering, maar wat nemen ze als tegenmaatregelen ? Wat DOEN ze ?