Archiefbeeld van paardenkarkassen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van paardenkarkassen. © Photo News

Europol rolt bende handelaars in illegaal paardenvlees op: ook zes arrestaties in ons land

Bij een grootschalige operatie in Spanje heeft Europol samen met de Guardia Civil een bende ontmanteld die sinds 2019 illegaal in paardenvlees handelde. Dat meldt de politiedienst. Het netwerk wordt beschuldigd van zowel voedsel- en documentfraude, als witwaspraktijken. Het vlees werd verkocht in Spanje, Italië, Duitsland en België.

  1. Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”
    Play

    Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishande­ling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsje­blieft niet zien”

    De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun advocaat. De familie dringt er ook op aan dat betogingen vreedzaam verlopen.