ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Europese wiet is niet enkel duurder geworden: ook kans op psychoses en schizofrenie stijgt

Niet enkel de prijs, ook de zogenaamde potentie van cannabis nam de afgelopen tien jaar toe in Europa. Dat blijkt uit een studie aan de University of Bath en King’s College London, gepubliceerd in het tijdschrift Addiction. De toegenomen potentie staat synoniem voor een groter risico op schadelijke effecten.

18 reacties

 • Johnny Verhoeven

  2 jaar geleden
  Smoor het al jaren, geen probleem. Gewoon tussen pauzes nemen. Maandje wel maandje niet.
 • Jonas Van snee

  2 jaar geleden
  Ik smoor al 25jaar ,kerngezond nog geen dag verlet op het werk. De 1e persoon is de andere niet.
 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Iemand uit mijn naaste omgeving is na jarenlang jointjes roken opgenomen in de psychiatrie. Constatatie was schizofrenie.Die jongen was nog maar 28 en een job heeft hij nooit meer kunnen uivoeren. Dus die soft-drugs is allemaal zo onschuldig niet als het lijkt
 • Peter Van Dam

  2 jaar geleden
  Frank. Internet en een auto en een tv zijn ook niet nodig. Kunnen schadelijk zijn bij misbruik. Internet beïnvloedt mensen ook. Ook verbieden? Als dat je argument is. En dan zegt Laetitia dat gebruikers er dom van worden.
 • Mark Dondersteen

  2 jaar geleden
  Oh jee koning alcohol moet weer verdedigt worden in de comments hier door de verslavingsexperts: vertel eens hoeveel mensen zijn er gestorven aan een overdosis cannabis?
 1. Wietwinkel opent tegen de zin van burgemeester in Aalst: “Ik verkoop potpourri, puur decoratief”

  Wietwinkel opent tegen de zin van burgemees­ter in Aalst: “Ik verkoop potpourri, puur decoratief”

  Zeer tegen de zin van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is in de Gentsestraat in Aalst The Green Flower geopend, een winkel waar je ‘legale wiet’ kan kopen. De uitbater zegt dat de cannabis legaal is omdat er een laag percentage THC (tetrahydrocannabinol) inzit. “Dit is puur decoratief bedoelde potpourri, ik kan niet weten wat de consument er thuis mee doet”, zegt hij.
 2. Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon
  2

  Agent (36) doodgescho­ten bij antidrugs­ope­ra­tie in Avignon

  Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.
 3. India tekent dodelijkste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant
  1

  India tekent dodelijk­ste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant

  In India zijn er de voorbije 24 uur 3.980 overlijdens als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Daarmee is het de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Er werden ook een recordaantal van 412.262 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Specialisten vrezen dat het ergste nog moet komen en dat de epidemie haar piek pas binnen enkele weken zal bereiken.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij