In heel Syrië werd vandaag betoogd tegen de beslissing van de VS.
Volledig scherm
In heel Syrië werd vandaag betoogd tegen de beslissing van de VS. © AFP

Europese VN-leden veroordelen Amerikaanse erkenning van Golanhoogte als Israëlisch gebied

De vijf Europese leden van de VN-Veiligheidsraad, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en België, verwerpen de Amerikaanse beslissing om de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten te erkennen. "Wij erkennen de soevereiniteit van Israël niet op gebieden die Israël sinds juni 1967 bezet, inclusief de Golanhoogte. We beschouwen die gebieden niet als deel van het Israëlische grondgebied”, schrijven de vijf ambassadeurs in een verklaring.

11 reacties

 • Frits Vandenberge

  4 jaar geleden
  Dit is in tegenspraak met de Conventie van Genève en UNO-resoluties. Trump zaait de kiemen voor nieuwe oorlogen in het Midden-Oosten en terroristische aanslagen, zeker ook in Amerika. Hij erkent gebieden die door oorlogen veroverd en bezet werden als eigendom van Israël. De problemen over de Golanhoogte, Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem zullen alleen maar erger worden.
 • Peter Hegge

  4 jaar geleden
  De EU durft zich niet uitspreken.
 • Johan Gorris

  4 jaar geleden
  Europa de meeloper van de Arabische landen.
 • Dimitri Mostrey

  4 jaar geleden
  Tja, men kan het israël niet kwalijk nemen. Syrië viel hun land binnen met Russische tanks. Een verrassingsaanval. Met veel moeite hebben ze Syrië weten te stoppen en terug te dringen tot in Damascus. De Golan is van groot militair-strategisch belang. 100en Israëli verloren hun leven in de strijd.
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Moesten de Amerikanen zicht terugtrekken uit Europa dan zou heel het Europese vet betaalde ambtenaren college en politici op het eerste vliegtuig naar Amerika vluchten. Dus niet te veel negatieve kritiek!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.