Het Europees Parlement (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het Europees Parlement (archiefbeeld). © EPA

Europese Unie wil zich beter voorbereiden op rampen

Na de gebrekkige reactie op de eerste coronagolf wil de Europese Unie zich beter voorbereiden op rampen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten raakten het maandagavond eens over een versterking van het civiele beschermingsmechanisme. Het moet toelaten om sneller en krachtiger te reageren wanneer er zich in de lidstaten een noodsituatie voordoet.

16 reacties

 • Frans Huygen

  8 maanden geleden
  Altijd maar spreken over grotere budgetten ,gooit dit gezelschap al geen geld genoeg door deuren en ramen buiten en als het er dan op aan komt laten ze de landen maar wat aan modderen .Afschaffen die boel dan komt er geld genoeg vrij om land per land zoals het nu ook gebeurt maatregelen te nemen !!!
 • FREDDY GHISTELINCK

  8 maanden geleden
  Europa zou beter ophouden, dat is de beste beveiliging voor zijn bevolking
 • Mario Tersago

  8 maanden geleden
  Ze kunnen niet eens een pandemie in goede banen leiden, laat staan een rampenplan opmaken. Wanneer het te laat is, komen ze over de brug met geld.. Dat is klaarblijkelijk de enige oplossing. En wie krijgt het geld? Overheden met een gigantisch gat in hun hand en eigenbelangen eerst. Ben geen euroscepticus, maar dit is gewoon om te lachen.
 • karel daneels

  8 maanden geleden
  oei eer ze weer wat commissies hebben opgericht omdat te onderzoeken zijn ze weer 10 jaar verder. en maar de grote jan uithangen en voor de rest niet bekwaam om iets deftigs uit de grond te stampen alleen maar regeltjes en plichten en straffen van baten hoor je niet veel zeggen
 • Pieter Martens

  8 maanden geleden
  Wij hebben nood aan doeners , praters hebben wij al genoeg.