Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Europese Unie wil opnieuw voet aan de grond krijgen in Afghanistan

De Europese Unie blijft werken aan een manier om opnieuw voet aan de grond te krijgen in Afghanistan. Een “minimale” aanwezigheid in hoofdstad Kaboel zou het makkelijker maken de humanitaire situatie te monitoren en hulp te verdelen, en zou de evacuatie van EU-burgers en Afghaanse rechthebbenden faciliteren. Dat zeggen de EU-landen in een gemeenschappelijk standpunt.

15 reacties

 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  De EU gaat onderhandelen en wat belastingsgeld overmaken .van ons. 20 jaar waren het rebellen plots heersers en krijgsheren die zelf de wet maken. Gekker dan gek noem ik deze profiteurs schaf de EU af het is een plaats voor uitgerangeerde poilitiekers welke daar verdienen wat ze nooit tevoren verdienden
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Ze zullen het nooit leren.
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Inderdaad Tamsin Andersen de drughandel heeft de Taliban veel geld in het laatje gebracht. . Rusland was, tussen haakjes, het enige land dat vroeg om de papaverplantages te bombarderen om alzo een halt toe te roepen aan de drughandel die vele levens heeft verwoest. Jammer genoeg heeft de VS dit altijd verhinderd. Waar was op dat ogenblik de proteststem van Europa? Of was dit een bewust politie manoeuvre van het Westen?
 • Mohamed Ben chaouche

  2 maanden geleden
  Ider een vraagt waarom. Kijk maar Google grondstoffen van Afghanistan. Is schatrijk. Aan grondstoffen.
 • Pieter Colen

  2 maanden geleden
  Blijf er weg. Ze hebben er vrijwillig gekozen voor de situatie waarin ze gaan belanden
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Europese Unie wil Afghaanse vluchtelingen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtoffer van een collectief trauma”
  PREMIUM

  Europese Unie wil Afghaanse vluchtelin­gen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtof­fer van een collectief trauma”

  De Europese lidstaten willen Afghanen op de vlucht niet naar Europa zien komen, maar hen wel opvangen in de regio. Dat kwam de Europese ministerraad overeen, waardoor de ‘Wir schaffen das’-mentaliteit definitief tot het verleden lijkt te behoren. Europa-kenner Steven Van Hecke (KU Leuven) is kritisch. “De ministers mogen opgelucht zijn dat Afghanistan niet aan de Middellandse Zee ligt.”