Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) sloot zich aan bij de beslissing van de Europese ministerraad. Zelf liet Mahdi al vaker verstaan voorstander te zijn van investeringen en opvang in de regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) sloot zich aan bij de beslissing van de Europese ministerraad. Zelf liet Mahdi al vaker verstaan voorstander te zijn van investeringen en opvang in de regio. © Photo News

Europese Unie wil Afghaanse vluchtelingen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtoffer van een collectief trauma”

De Europese lidstaten willen Afghanen op de vlucht niet naar Europa zien komen, maar hen wel opvangen in de regio. Dat kwam de Europese ministerraad overeen, waardoor de ‘Wir schaffen das’-mentaliteit definitief tot het verleden lijkt te behoren. Europa-kenner Steven Van Hecke (KU Leuven) is kritisch. “De ministers mogen opgelucht zijn dat Afghanistan niet aan de Middellandse Zee ligt.”

  1. Polen boos op Nederlandse premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

    Polen boos op Nederland­se premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

    De regering van Polen heeft uitgehaald naar premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder "de laatste persoon" die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat. De zegsman zei op televisie dat Nederland in sommige opzichten ook niet voldoet aan de Europese normen. "En dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt."