Archiefbeeld van een demonstratie voor de vrijlating van Ahmadreza Djalali, die zonder een eerlijk proces in Iran ter dood veroordeeld werd.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een demonstratie voor de vrijlating van Ahmadreza Djalali, die zonder een eerlijk proces in Iran ter dood veroordeeld werd. © BELGA

Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

De Europese Unie is "uiterst bezorgd" over het bericht dat Iran aanstalten zou maken om de Zweeds-Iraanse VUB-professor Ahmadreza Djalali terecht te stellen. De EU probeert van de Iraanse autoriteiten meer te weten te komen over de toestand van Djalali, laat hoge vertegenwoordiger Josep Borrell donderdag weten. Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli roept Teheran op om Djalali's vonnis kwijt te schelden.

2 reacties

 • robert van puyenbroeck

  2 maanden geleden
  EU weet hoe ze Iran kunnen pijn doen, maar typisch zoals steeds liggen ze weer rond de pot te draaien, ze zullen wel een kaarsje branden en een roosje neerleggen als het te laat is, want daar zijn ze de allerbeste in.
 • Stijn Van Keer

  2 maanden geleden
  Deze zaak toont de zwakte aan van de Belgische en de Europese diplomatie. Iran heeft woensdag een Brits-Australische vrouw vrijgelaten die ook van spionage beschuligd was in ruil voor 3 Iraniërs die betrokken waren bij het omzeilen van de sancties tegen Iran.
 1. Universiteiten vragen “maximale druk” van overheden om Iran te doen afzien van executie van VUB-professor

  Universi­tei­ten vragen “maximale druk” van overheden om Iran te doen afzien van executie van VUB-professor

  De vijf Vlaamse universiteiten willen dat de Vlaamse, Belgische en Europese autoriteiten maximale druk uitoefenen op Iran om het land te doen afzien van de dreigende executie van VUB-professor Ahmadreza Djalali. Dinsdag raakte bekend dat een executie van de Zweeds-Iraanse professor nu echt nakend lijkt. Het nieuws heeft de Vlaamse universiteitsrectoren geschokt, klinkt het donderdag in een communiqué van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR).
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter