De Europese Raadsvoorzitter Charles Michel met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
De Europese Raadsvoorzitter Charles Michel met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © EPA

Europese Unie steunt verder onderzoek naar oorsprong coronavirus

De Europese Unie steunt alle inspanningen om de precieze oorsprong van het coronavirus te achterhalen. "De wereld heeft het recht te weten wat er gebeurd is om lessen te trekken", zo verklaarde de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel donderdag.

5 reacties

 • Jan Depoortere

  2 weken geleden
  Anderhalf jaar later komen ze wakker, als het 25 na 12 is en onmogelijks nog een betrouwbaar spoor kunt vinden. De Europeanen hebben ook het recht om te weten waarom de geldverslindende EU niets deed gedurende de crisis. Voor 1 keer konden ze iedereen regels opleggen met een geldige reden en ze doen niks.
 • NOEL CLAES

  2 weken geleden
  Blokkeer alles wat van China komt tot dat Xi zegt wat er gebeurd is.
 • Kristine Delacourt

  2 weken geleden
  Als Biden de deur van het labo incident open houdt dan waren de “complottheorieën” misschien toch niet zo gek. Maar excuses zal wel niemand moeten verwachten.
 • victor vandesande

  2 weken geleden
  Ze komen maanden te laat. China heeft ruimschoots de tijd gehad om alles netjes op te ruimen. Ze zullen die westerse experten sturen naar waar zij ze willen hebben en nooit of nooit toegeven dat zij zitten klooien hebben. sars , vogelgriep en nu covid 19 komt allemaal uit China, dit kan geen toeval meer zijn.
 • Annie Broeckx

  2 weken geleden
  De WHO zal zeker niet verder zoeken om de eenvoudige reden dat zijn grootste sponsor China is.
 1. Anthony Fauci sluit labolek dan toch niet volledig uit: “Ik wil medische gegevens bestuderen van Chinese onderzoekers die al in november 2019 ziek werden”

  Anthony Fauci sluit labolek dan toch niet volledig uit: “Ik wil medische gegevens bestuderen van Chinese onderzoe­kers die al in november 2019 ziek werden”

  De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci roept China op om de medische dossiers vrij te geven van drie onderzoekers aan het Instituut voor Virologie in Wuhan. Zij zouden al met corona-achtige symptomen gekampt hebben in november 2019, een maand vóór het eerste geval van de pandemie officieel bevestigd zou worden. De medische raadgever van het Witte Huis lijkt op die manier een labolek dan toch niet helemaal uit te sluiten.