Spanningen in Jeruzalem
Volledig scherm
Spanningen in Jeruzalem © AFP

Europese Unie roept op tot de-escalatie in Jeruzalem

De Europese Unie roept de autoriteiten op tot “dringende de-escalatie” van de spanningen in Jeruzalem. “Geweld en opruiing zijn onaanvaardbaar en de daders langs alle zijden moeten ter verantwoording worden geroepen”, klinkt het in een communiqué van de Europese diplomatie.

7 reacties

 • Raphaël Defour

  1 maand geleden
  Denk dat de vraag mag gesteld of wat zich in Israël afspeelt niet stilaan een copy paste is van een politiek in de algemeen zo vervloekte jaren voor en tijdens WOII. De slachtoffers van weleer mogen stilaan toch een oproep krijgen om in eigen boezem te kijken en het denken als übermensch in vraag stellen. De rol van religie en zeker waar zij de politiek bepalen, lijkt mij met de dag de grootste stoorzender voor het humaan in vrede samenleven.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Wanneer gaat er een boycot gesteld worden tegen Israël? Als we alle handel verbieden alsook alle bankrekeningen blokkeren en niet meer toelaten in Europa dan gaat dit probleem heel snel opgelost raken. Israël kan niet bestaan zonder geld van de USA en goederen uit Europa.
 • Dries De Preter

  1 maand geleden
  De Europese Unie en de Amerikaanse president Biden stellen zich vijandig op tegenover Israël. Het gevolg daarvan is dat beiden geen enkele invloed meer hebben in/bij Israël. Los van het feit dat de Jordaanoever veroverd werd tijdens een oorlog, en dat oorlogen nu eenmaal grenzen verleggen. Net zoals Spanje noch Nederland vandaag aanspraak kunnen maken op hun voormalig wingewest Belgenland.
 • Thomas Delaet

  1 maand geleden
  Waar moeit de EU zich mee? Moeit Israël zich met EU-aangelegenheden?
 • Jef Denijs

  1 maand geleden
  De EU maakt nooit echt veel indruk, daar zal niemand van wakker liggen.