Amerikaans president-elect Joe Biden.
Volledig scherm
Amerikaans president-elect Joe Biden. © AFP

Europese Unie promoot "nieuwe trans-Atlantische agenda" na verkiezing Joe Biden

De Europese Unie grijpt de verkiezing van Joe Biden als nieuwe Amerikaanse president aan om te pleiten voor "een nieuwe trans-Atlantische agenda voor wereldwijde verandering". De Commissie heeft vandaag een ontwerpagenda voorgesteld, waarvan ze hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders hem volgende week goedkeuren. Eerder kwam ook Europese Raadsvoorzitter Charles Michel al met een voorstel om de Europees-Amerikaanse relaties nieuw leven in te blazen.

4 reacties

 • Laurent Wolters

  2 maanden geleden
  Dit wordt het begin van ons einde in de westerse landen! Voor zij die geloven dat er ons een betere toekomst te wachten staan hebben zeker en vast niet de boeken van Klaus Schwab gelezen (gratis te lezen op website WEF), het begint goed, de doelstellingen zijn echt mooi, maar als je tot het einde leest en ziet met welke middelen zij de doelstellingen willen halen... dan merk je vlug dat de betere toekomst enkel voor 1% van de bevolking zal zijn. Lezen zou ik zeggen!
 • Ivo Mariën

  2 maanden geleden
  Joe is helemaal nog geen president elect en ik geloof ook niet dat hij dat zal worden. Laten we eerst afwachten wie de verkiezingen heeft gewonnen want de hertelling gaat nog steeds door en de fake stembrieven worden er zoveel mogelijk uitgehaald waardoor de kansen van president Trump weer stijgen.
 • Henk Damme

  2 maanden geleden
  Na 12 jaar, eindelijk weer een pro-Europese president in het witte huis!
 • eddy de splenter

  2 maanden geleden
  Ik heb de verkiezingen in Amerika een beetje gevolgd . . En of Biden nu goed is of niet hij moet toch luisteren naar Obama . Gelijk België moet luisteren naar Merkel . Tot slot vind ik in België zit de regering vol kleuters .. en in Amerika is de regering rusthuis rijp 
 1. Relschoppers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”
  Play
  117

  Relschop­pers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

  Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben gisteravond mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. Zo zouden relschoppers het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede bekogeld hebben met vuurwerk en hebben ze geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp in te gooien. “Onwerkelijk en onbegrijpelijk”, reageert Sophia de Rooij, topvrouw van MST.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf