Johnson werd op de Europese top hartelijk begroet door de andere Europese regeringsleiders, waaronder Duits bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
Johnson werd op de Europese top hartelijk begroet door de andere Europese regeringsleiders, waaronder Duits bondskanselier Angela Merkel. © AFP

Europese regeringsleiders keuren brexitakkoord goed, stemming in Brits parlement wordt dubbeltje op zijn kant

BrexitDe Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben het brexitakkoord vanavond officieel aanvaard. Vanmorgen vonden de Britten en Europeanen na lang onderhandelen dan toch een akkoord over het Britse vertrek uit de EU. Grootste struikelblok wordt nu nog het Britse parlement, dat de deal zaterdag moet goedkeuren. 

134 reacties

 • Marco Par

  1 jaar geleden
  Johnson heeft het goed gespeeld. Hij sluit een akkoord waarvan hij weet dat het nooit door het Britse parlement geraakt. De EU leiders weigeren geen uitstel meer te geven als het afgeschoten wordt, ook iets dat hij sowieso niet wou. Er komt dus uiteindelijk een harde Brexit, precies wat hij voor ogen had en hij zal kunnen zeggen dat het niet zijn schuld is.
 • Denis Van den broeck

  1 jaar geleden
  De Britten hebben gelijk dat ze eruit gaan wat stelt Europa voor een fantasie met heel veel geld graaiers voor niks he !!!!!
 • Laurent Van der elst

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is er niets veranderd. Behalve dat die mooi dame het onderspit heeft gedelfd tegenover gentlemen Boris. Lees vooral geen sarcasme van mijnentwege want de Britse regeringsleiders blijven koplopers in deze.
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Allemaal theater de EU heeft waarschijnlijk contact met de tegenstanders om dat akkoord weg te stemmen en zo een nieuw referendum uit te lokken. Zo democratisch is de EU nu ook weer niet.
 • Dis Van Tendeloo

  1 jaar geleden
  Jommeke zal op z'n gaan in 't parlement. Als men dit zou goedkeuren mag je terug bommen verwachten in Belfast!
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief