Eurocommissaris van Financiële Stabiliteit Mairead McGuinness.
Volledig scherm
Eurocommissaris van Financiële Stabiliteit Mairead McGuinness. © AP

Europese ministers van Financiën gewonnen voor toezichthouder in strijd tegen witwassen

De Europese ministers van Financiën steunen het voorstel van de Europese Commissie om een Europees toezichthouder in de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme op te richten. Geen van de 27 lidstaten is ertegen gekant, zeggen ingewijden na afloop van een videovergadering van de ministers. De EU-landen benadrukken wel dat de nationale toezichthouders voldoende betrokken moeten blijven.

2 reacties

 • Wilfried Verhulst

  1 jaar geleden
  Allee , de volgende geldopslorpende zitjes zijn in de maak. Ben eens benieuwd welk land deze taak gaat bekomen en welke personene er weer allemaal gana inzitten . En het meeste van al, wat gaat ons dat weeral kosten.
 • Bertrand Janses

  1 jaar geleden
  Bertrand Janses: Hoeveel vriendjes hebben ze nog rondlopen bij de EU waar ze een nieuw "jobbeke" voor moeten uitvinden?
 1. “Interne machtsstrijd losgebarsten”: Poetin laat propagandist oppakken die banden heeft met Wagner
  Play
  19

  “Interne machts­strijd losgebar­sten”: Poetin laat propagan­dist oppakken die banden heeft met Wagner

  Er zijn beelden opgedoken van een Russische propagandist die op brute wijze wordt gearresteerd omdat hij zich heeft uitgesproken tegen hoge Russische functionarissen. Opmerkelijk is dat Aleksej Slobodenjoek banden heeft met Wagner, de paramilitaire groep die het vuile werk opknapt voor Poetin. Met de arrestatie lijkt het onderlinge wantrouwen steeds grotere proporties aan te nemen.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.