Minister van Financiën Alexander De Croo.
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo. © Photo News

Europese ministers bereiken akkoord over steunpakket van 540 miljard euro - Van Ranst waarschuwt: “We mogen maatregelen nog niet loslaten”

• Nieuwe coronacijfers in ons land: 283 doden, 459 ziekenhuisopnames en 483 ontslagen uit de ziekenhuizen.
• 3 miljoen FFP2-maskers voldoen niet aan kwaliteitseisen, testkits in woonzorgcentra bevatten foute handleiding.
• Plopsa wil elke bezoeker controleren op koorts.
• In Genk is woensdagnacht een 25-jarige jongeman bezweken aan het coronavirus.
• Elke 45 seconden sterft er een Amerikaan aan de gevolgen van het coronavirus. De staat New York telt nu de meeste besmettingen ter wereld. 
• Wereldwijd is het aantal besmettingen gestegen tot meer dan 1,5 miljoen. De dodentol bedraagt meer dan 88.000.

156 reacties

 • Jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Iemand anders zijn geld uitgeven is gemakkelijk. Weten ze ook waar dat geld zal voor gebruikt worden? Of is de oplossing, indien we zoveel uitgeven dan hebben we ons deel gedaan? En wie gaat er uiteindelijk voor opdraaien? Juist...iedere keer opnieuw dezelfden.
 • Jan Van de Velde

  1 jaar geleden
  Het is moeilijk goed te doen voor onwetenden die niet beseffen dat de overheid niet alles kan voorzien, zeker niet de eigenschappen en de gevolgen van een onbekende en door de wetenschap nog niet doorgronde oorzaak. Men kan in een begroting geen middelen voorzien voor het geval dat de hemel instort. Hoe zou men kunnen voorspellen dat er maskers en beschermkledij nodig zijn als men niet weet dat het nodig is of waartegen ze moeten beschermen. En dan maar zagen over nutteloze uitgaven.
 • Yves De Groote

  1 jaar geleden
  Dat geld eerlijk verdelen: 540 miljard delen door het aantal officiële inwoners van de EU en lek land krijgt een bedrag dat overeenkomt met het aantal inwoners. Uiteraard geldt die verdeling dan ook voor de officiële deelstaten binnen elk EU land.
 • marc mortier

  1 jaar geleden
  Het zou de normaalste zaak zijn mochten ALLE beleidsmensen van de overheid , zowel Belgisch, Federaal , Deelstaten en Provincies 30 % van AL hun netto inkomsten afstaan door en voor de Corona crisis voor een periode van 6 maand en voor het Europees parlement dezelfde toepassing . Deze personen kunnen er goed tegen Het enige wat de politiekers moeten doen in de Corona crisis is bestellingen plaatsen in opdracht van specialisten , zelfs dat kunnen ze niet .
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Sinterklaas De Croo ziet zijn kans, uitgeven kan iedereen als het niet van zijn centen is, cijferen kan hij niet, want anders zou hij met een waardig voorstel afkomen, nu is overleven het belangrijkst voor iedereen, de rest kan achteraf wel bekeken worden, mr De Croo ga ook eens meehelpen zoeken naar deftige mondmaskers, dan maakt ge u nuttig.