De Griek Margaritis Schinas (r.) wordt de Europese Commissaris “voor de Bescherming van onze Europese Levenswijze”.
Volledig scherm
De Griek Margaritis Schinas (r.) wordt de Europese Commissaris “voor de Bescherming van onze Europese Levenswijze”. © EPA

‘Europese levenswijze’ lokt debat uit in parlement: “Dat betekent ook mensen redden op zee"

De beslissing van de nieuwe Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen om een vicevoorzitter aan te stellen voor de "Bescherming van onze Europese Levenswijze" heeft al heel wat debat uitgelokt. Zo ook in het Europees Parlement, dat de ploeg van Von der Leyen volgende maand het vertrouwen moet schenken. "De Europese levenswijze, dat betekent mensen redden op de Middellandse Zee, en geen havens sluiten", verdedigde EVP-fractieleider Manfred Weber vandaag het initiatief van zijn landgenote. 

  1. Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VS
    PREMIUM

    Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VS

    Mijn agenda is meer dan gevuld met het opvolgen van de coronacrisis, hier in de VS. De meestgelezen kranten hier zijn de zaterdagedities. Wat hebben die voor één keer allemaal gemeen? Hun titels op de eerste pagina: 'Covid-19', en het snel toenemende aantal besmettingen in zo goed als alle Amerikaanse staten. Ik lees commentaren waarin verwezen wordt naar Europa, waar het ene na het andere land de maatregelen serieus verstrengt. 'Als het daar druppelt, gaat het hier in de VS snel regenen', lees ik. Het is een waarschuwing aan de lezers. Het wordt een donkere winter.