EPA
Volledig scherm
© EPA

Europese landen verstrengen coronamaatregelen omwille van omikron: naast Nederland ook in Duitsland en Groot-Brittannië nieuwe regels op tafel

De ministers van Volksgezondheid van Duitse deelstaten pleiten voor strengere regels voor reizigers om verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. Dat komt naar voren uit een voorstel dat is ingezien door het Duitse persbureau DPA. Britse media melden dat de regering overweegt strengere maatregelen te nemen. Zo zouden er plannen zijn om na kerst alle samenkomsten verbieden. Nederland gaat vanaf zondag in lockdown.

  1. Waarom zouden we kinderen vaccineren? En wat met kinderen die al corona doormaakten? Experts beantwoorden 9 vragen
    PREMIUM

    Waarom zouden we kinderen vaccineren? En wat met kinderen die al corona doormaak­ten? Experts beantwoor­den 9 vragen

    Liefst 336.000 kindervaccins van Pfizer liggen klaar voor de 490.000 5- tot 11-jarigen in ons land. Maandag hakken de ministers van Volksgezondheid de knoop door. De Hoge Gezondheidsraad zette het licht op groen, op voorwaarde dat de kinderprik vrijwillig blijft. Zo wordt de beslissing bij mama en papa gelegd, maar volgens de grote corona-enquête zit de helft van de ouders met grote twijfels. Waarom mijn kind vaccineren als het amper ziek wordt van het virus? En zal ik het niet opzadelen met nadelige effecten? Wij legden 9 vragen voor aan de Tyl Jonckheer en François Vermeulen van de pediatrische taskforce.