Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Europese kaart met reisbeperkingen in de maak met wekelijkse update

De Europese Commissie wil de reisbeperkingen in de EU stroomlijnen met één kaart die elke week een update zou krijgen. Dat zegt eurocomissaris voor Justitie Didier Reynders. Hij verdedigde het voorstel van de Europese Commissie tijdens een vergadering van de minister van Europese Zaken. 

5 reacties

 • Francine Vanderstraeten

  1 jaar geleden
  Als we niet oppassen met dat lopend vuurtje hier, kunnen wij nergens meer binnen, we staan al 4de in de top 10.
 • Yann Bastiaans

  1 jaar geleden
  En daar doen onze overbetaalde Europese politici dan meer dan 6 maanden over om met dit plan tevoorschijn te komen... Wie stemt er nog?
 • Leentje De Brauwer

  1 jaar geleden
  Goe bezig, nu de zomer (reisperiode) voorbij is schieten ze wakker...ah ja, sorry, het "europese verlof van de duurbetaalde parlementaripark ;k
 • Rober Heezemans

  1 jaar geleden
  Nou dat is lekker op tijd. Corona houd ons al meer dan een half jaar in de greep en Europa gaat ook eens iets nuttigs doen. Applaus applaus...
 • HEINO VANMARCKE

  1 jaar geleden
  Tegen de tijd dat men hierover een overeenkomst heeft dan zijn we pasen 2021! Zo snel zijn ze in Europa!!!
 1. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.