De Europese Raadspresident Charles Michel (midden) en de premier van Litouwen Ingrida Simonyte (rechts) ontmoeten Frontex-agenten aan de Litouws-Wit-Russische grens.
Volledig scherm
De Europese Raadspresident Charles Michel (midden) en de premier van Litouwen Ingrida Simonyte (rechts) ontmoeten Frontex-agenten aan de Litouws-Wit-Russische grens. © AFP

Europese grenswacht Frontex verdubbelt bewaking aan Litouwen

De Europese grenswacht Frontex schroeft de hulp aan Litouwen op bij de bewaking van de grens met Wit-Rusland. Nu patrouilleren al een tiental agenten en wagens namens Frontex. Volgende week wordt die inzet verdubbeld, laat de organisatie in een verklaring weten.

 1. Europese Unie steunt Litouwen in grensconflict met Wit-Rusland

  Europese Unie steunt Litouwen in grenscon­flict met Wit-Rus­land

  De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft zijn volledige steun aan Litouwen uitgesproken. Het Baltische EU-land riep afgelopen vrijdag de noodtoestand uit nadat meer dan 150 migranten de grens tussen Litouwen en Wit-Rusland overstaken. Er zijn sterke vermoedens dat het regime van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko hen doelbewust de grens overzet als wraak voor de Europese sancties die onlangs van kracht werden.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.