Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Europese gasprijs op hoogste peil in vier maanden door staking Noorse gasvelden en minder gas uit Rusland

De gasprijs in Europa blijft stijgen, naar het hoogste niveau in vier maanden. De vrees voor nog minder gas uit Rusland en een staking in de Noorse gasvelden stuwt de prijzen. Op de Nederlandse termijnmarkt - de maatstaf voor de gasprijzen in Europa - gaat de prijs dinsdag bijna 4 procent omhoog tot 169 euro per megawattuur.

16 reacties

 • Bruno Geldhof

  1 maand geleden
  Je moet maar alternatieven gebruiken als het je niet aanstaat, maar iedereen blijft liever kakken op groene energie. De vraag is wanneer de mensen eindelijk gaan stoppen met gas verbruiken. Blijkbaar zijn ze rijk genoeg om het te betalen aangezien het verbruik amper afneemt, niet klagen dan. Misschien moet de prijs nogmaals x10 of x100 gaan, gaat het eindelijk stoppen, hoewel.
 • Jan Jansens

  1 maand geleden
  Hele (nieuwe) wijken met nieuwe verwarmingsinstallaties op gas worden er geplaatst. Begrijpen wie kan want binnenkort mag gas ook al niet meer.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Man man man, als het zo verder gaat zal ik een barbecue moeten aanschaffen om mijn biefstuk te bakken. Houtskool is een natuurproduct dus nog milieuvriendelijk ook. Of een buisstoof zoals bij oma indertijd.
 • Geert Peeters

  1 maand geleden
  Ik stel voor dat we allemaal elders gaan overwinteren, ergens waar het 's winters lekker warm is. Dat de politiek het maar bekijkt.
 • Renaat Moerman

  1 maand geleden
  Sluit die Nordstream maar zelf af, als we nog wat eer aan onszelf willen overhouden. De Russen kunnen hun gas en olie steken waar er geen zon schijnt.
 1. Extra maatregelen die onze koopkracht verhogen, moeten we niet snel verwachten: “Betutteling van de hoogste graad”

  Extra maatrege­len die onze koopkracht verhogen, moeten we niet snel verwachten: “Betutte­ling van de hoogste graad”

  Een rist voorstellen om de Belgische koopkracht en het concurrentievermogen op te krikken, is gisteren voorgesteld aan de leden van het kernkabinet, maar grote politieke beslissingen hoeven we niet snel te verwachten. De discussie gaat mee naar de opmaak van de begroting voor volgend jaar, dus wellicht na de zomer. De vraag is dan nog of de politiek meewil, want niet alle partijen zijn even enthousiast. “Ontgoochelend", noemt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez het eindrapport.
 2. Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektrische wagens in Amerikaans klimaatpakket

  Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektri­sche wagens in Amerikaans klimaatpak­ket

  De Europese Commissie heeft kritiek geuit op een passage in het nieuwe pakket met maatregelen voor klimaat en sociale zaken dat de VS neemt. Het gaat om de fiscale voordelen die voorzien worden voor kopers van elektrische auto's. Die voordelen worden enkel toegekend wanneer een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. "De Europese Unie maakt zich grote zorgen over deze mogelijke nieuwe trans-Atlantische handelsbelemmering die de VS momenteel aan het bespreken zijn", aldus een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.