Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Europese gasprijs blijft opmars doorzetten

De Europese gasprijs zet vandaag, na een aanvankelijke stabilisatie, zijn opmars verder. Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs werd de fossiele brandstof rond 12.30 uur verhandeld voor 283,50 euro per megawattuur. Dat is 5,37 procent hoger dan de slotkoers daags voordien.

 1. 
Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshekken: “Er hangt vijandige sfeer tegen asielzoekers, ook bij centrumpartijen”
  PREMIUM
  10

  Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshek­ken: “Er hangt vijandige sfeer tegen asielzoe­kers, ook bij centrumpar­tij­en”

  Komen er grenshekken rond de Europese Unie? Dertien lidstaten zijn voorstander. De knoop wordt vandaag doorgehakt op de Europese Raad. Het voorstel doet denken aan de muur die president Trump wou bouwen tussen Amerika en Mexico. Komen de hekken er echt? En waar? Is dat realistisch? En wat is het standpunt van ons land? “Een aantal jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar de toon tegen asielzoekers wordt steeds harder”, zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Vrienden van overleden skiër (26) uit Knokke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”
  Knokke-Heist
  20

  Vrienden van overleden skiër (26) uit Knok­ke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”

  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een skiongeval op een zwarte piste in Oostenrijk. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena. Het verdriet om de jongeman, een bekend figuur in de kustgemeente, is groot. “Het was een ongelukkige valpartij. Van hoge snelheid of roekeloos skigedrag was zeker geen sprake”, reageren zijn vrienden ter plaatse. Ook thuis wordt met ongeloof gereageerd.