De Sloveense premier Janez Jansa.
Volledig scherm
De Sloveense premier Janez Jansa. © AFP

Europese crisis verdiept: Slovenië betuigt steun aan Hongarije en Polen voor veto tegen begroting

De Sloveense premier Janez Jansa betuigt zijn steun aan het verzet van Hongarije en Polen tegen de koppeling van de uitkering van Europese steun aan het respect voor de rechtsstaat. Dat blijkt uit een brief die Jansa heeft gestuurd naar de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel. 

12 reacties

 • Urban Vyaas

  7 maanden geleden
  Die 24 andere EU landen gaan veel geld kunnen besparen als ze een fonds oprichten waar die drie dissidenten (die niet bijdragen, maar enkel ervan genieten) niet gaan aan deelnemen. En kijk, dat legt nog eens de kwestie open van de kwetsbaarheid van de Europese besluitvorming. Het beleid moet bekrachtigd of bevestigd worden door een Europees parlement en niet in een zg regeringsconferentie waarbij een, twee of zelfs drie leden de besluitvorming kunnen blokkeren. 
 • DIRK VAN DESSEL

  7 maanden geleden
  Proficiat, hopelijk sluiten. de Viségrad landen aan zodat een bastion kan gevormd worden dat de Macht terug naar de Natiestaten voert. Het Verenigd Koninkrijk is gelukkig voor hen al aan de Dictatuur der Eurocraten kunnen ontsnappen.
 • Sobek Wessels

  7 maanden geleden
  Het is een Gedrocht geworden heel deze EU ! Men had nooit de voormalige oostblok landen moeten toelaten , men had toen al veel strengere eisen moeten stellen aan het toetreden in de EU ! Ook Griekenland is met Leugens en Bedrog in de EU geslopen door valse begroting cijfers voor te leggen ..het gevolg kennen we allemaal een grote finaciele crisis en het VK dat een Brexit deed !! Welke meerwaarde hebben deze landen Nu voor de EU ? Goedkope werkrachten voor de Rijken hun bedrijven ! 
 • Bernard Loncke

  7 maanden geleden
  Goeie zaak. Dit gedrocht moet heel dringend gesaneerd worden. Dat komt ervan als een ondemocratisch links Europees parlement de burgers allerlei zaken opdringt waar men niet om gevraagd heeft. Gelukkig zijn er nog landen die hier weerstand aan bieden. Men wil alle Europese landen de immigranten opdringen maar genoeg is genoeg!
 • guido Bervoets

  7 maanden geleden
  Als men bij een club, een vereniging of een confederatie als de EU wil behoren moet men de clubreglementen naleven.Hongarije en Polen waren jaren geleden niet verplicht om zich aan te sluiten, maar dat hebben ze wel gedaan. Ze wisten dus waar ze aan begonnen. De EU kan niet toestaan dat hun lidstaten zomaar een eigen koers gaan varen, de rechtsstaat aan hun laars lappen, er alleen maar de aangename zaken uitpikken en de rest in de wind slaan. Zo werkt dat niet.
 1. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.