Het medicijn Remdesivir.
Volledig scherm
Het medicijn Remdesivir. © BELGA

Europese Commissie wil drie nieuwe Covid-19-medicijnen op de markt brengen

Tegen oktober wil de Europese Commissie drie nieuwe medicijnen goedkeuren voor de behandeling van het coronavirus. Die medicijnen zouden de longproblemen moeten behandelen die door het virus worden veroorzaakt. 

5 reacties

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  En intussen is het wachten op de grote tussenkomst van de verenigde naties om gezamenlijk de ontzettende civid problemen in Indië en Brazillië aan te pakken. Indien dit wereldprobleem niet wordt aangepakt is geen enkel land nog veilig voor mutaties die zullen ontstaan.
 • Daan Roos

  2 maanden geleden
  Hopelijk zit er iets bij dat werkt.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Oktober? Dat gaat weer snel en efficiënt. Eerst zomervakentie en dan even afwachten hoeveel ze onder tafel schuiven. Sneller kunnen ze echt niet.
 • Freddy Henslegers

  2 maanden geleden
  Moeten die wereldvreemde graaiers dat goedkeuren? 't Zal weer mooi worden.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk gaat dit een oplossing zijn voor iedereen die een vaccin geweigerd gaat hebben We weten dat niet iedereen gelijke keus gekregen heeft in wat ik noem vaccinloterij De ene is na vier weken grotendeels beschermd de andere drie maanden met als supplement een kleine kans op trombose Keus op vaccin is er enkel in Brussel ( discriminatie tov andere regio's) Dan willen ze nog de Astra weigeraars in het kamp steken van de totaal weigeraars Hopelijk komt de medicatie vlug in omloop
 1. Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord
  FRANKRIJK
  18

  Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord

  In het Franse Chalon-sur-Saône is maandag onder grote mediabelangstelling het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) van start gegaan, de vrouw die op zeventienjarige leeftijd zwanger raakte nadat ze verkracht werd door haar stiefvader, met hem in het huwelijk moest treden en hem na bijna 25 jaar dagelijkse hel doodschoot. Ze riskeert voor de moord levenslang. Meer dan 550.000 Fransen hebben in een petitie gevraagd haar vrij te laten.
 2. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers
  1

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.