Een voertuig van Frontex aan de grens met Wit-Rusland
Volledig scherm
Een voertuig van Frontex aan de grens met Wit-Rusland © AFP

Europese Commissie vraagt hulp voor Litouwen bij toestroom migranten

De Europese Commissie heeft de lidstaten van de Europese Unie (EU) opgeroepen om Litouwen meer bijstand te verlenen voor de bewaking van zijn buitengrens. De Baltische staat wordt al weken geconfronteerd met  toenemende illegale migratie vanuit Wit-Rusland.

1 reactie

 • pieter vandenberghe

  2 maanden geleden
  Waarom energie steken in iets wat niet werkt. Registratie hotspots, opvang aan de grens tot procedure verwerkt is. Indien toegelaten papieren en een land toewijzen. Geen papieren = NERGENS rechten. Illegaliteit criminaliseren, gevangenisstraffen voor diegene die onderdak of werk geeft aan sans papiers. Zal kosten effectief zijn, maar te simpel zeker.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.