Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © EPA

Europese Commissie omarmt kernenergie en ook nog even gas

Europa heeft een “stabiele energiebron” nodig en kernenergie is dat volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Ook kan de EU nog niet helemaal zonder gas tijdens de omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie in de plaats van fossiele brandstoffen, zei ze na afloop van een EU-top in Brussel.

27 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  "Europa " heeft een stabiele enrgiemarkt nodig. Ze verplichten de zon tot een minimim aantal uren te schijnen en de wind minimum aantal uren te waaien.
 • Ninneke Langa

  1 maand geleden
  Ons Tinne heeft nog steeds niet begrepen dat kernenergie onmisbaar is…triestig en onbekwaam !
 • Bart Verbeeck

  1 maand geleden
  Als we de volledige productie van zonnepanelen windmolens zelf in de eu zouden fabriceren dan kan je er niet omheen dat de enige stabiele oplossing kernenergie is. Liefst fusie, maar nu thorium al in China werkt moet dat hier ook kunnen.
 • peeters jos

  1 maand geleden
  Schuiven onze 4(!) energieministers en 4(!) klimaatministers mee aan tafel? Lezen ze dit? Of zit ons Tinneke te broeden op een ei om toch gas te verbranden in natuurgebied?
 • Leen Van den bussche

  1 maand geleden
  Onze strateeg Bart De Wever heeft dit reeds geruime tijd voorop gesteld dat kernenergie niet mag opzijgeschoven worden !! Goed dat vdL ook wakker geschud werd... Nu volgen we verder met argusogen de evolutie van de SMR's (kleine moduleerbare kernreactoren)...
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Zo werd omikronvariant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is”

  Zo werd omikronva­ri­ant ontdekt: “Ultiem bewijs dat groepsimmu­ni­teit door besmetting onmogelijk is”

  De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift ‘The New Yorker’ verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. “Vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen”, aldus Tulio de Oliveira.