Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © EPA

Europese Commissie omarmt kernenergie en ook nog even gas

Europa heeft een “stabiele energiebron” nodig en kernenergie is dat volgens de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Ook kan de EU nog niet helemaal zonder gas tijdens de omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie in de plaats van fossiele brandstoffen, zei ze na afloop van een EU-top in Brussel.

27 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  "Europa " heeft een stabiele enrgiemarkt nodig. Ze verplichten de zon tot een minimim aantal uren te schijnen en de wind minimum aantal uren te waaien.
 • Ninneke Langa

  1 jaar geleden
  Ons Tinne heeft nog steeds niet begrepen dat kernenergie onmisbaar is…triestig en onbekwaam !
 • Bart Verbeeck

  1 jaar geleden
  Als we de volledige productie van zonnepanelen windmolens zelf in de eu zouden fabriceren dan kan je er niet omheen dat de enige stabiele oplossing kernenergie is. Liefst fusie, maar nu thorium al in China werkt moet dat hier ook kunnen.
 • peeters jos

  1 jaar geleden
  Schuiven onze 4(!) energieministers en 4(!) klimaatministers mee aan tafel? Lezen ze dit? Of zit ons Tinneke te broeden op een ei om toch gas te verbranden in natuurgebied?
 • Leen Van den bussche

  1 jaar geleden
  Onze strateeg Bart De Wever heeft dit reeds geruime tijd voorop gesteld dat kernenergie niet mag opzijgeschoven worden !! Goed dat vdL ook wakker geschud werd... Nu volgen we verder met argusogen de evolutie van de SMR's (kleine moduleerbare kernreactoren)...
 1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

  Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

  Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.
 2. Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten
  PREMIUM
  5

  Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten

  Een 23-jarige man is in de Amerikaanse staat New Jersey van de weg gemaaid door een auto die met hoge snelheid door het rode licht reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Doorgaans geen ongeval dat het wereldnieuws haalt, ware het niet dat het zwaargewonde slachtoffer Fidar Choebajev is. De man vluchtte eind vorig jaar weg uit Rusland en zou een harde schijf met een schat aan informatie meegesmokkeld hebben naar de VS.
 1. 45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

  45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoor­de­naar Jeffrey Dahmer

  In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat hij ze had opgepikt in uitgaansgelegenheden voor gay mensen.