Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen. © REUTERS

Europese Commissie neemt vaccindeal met AstraZeneca over

De Europese Commissie heeft de vaccindeal  overgenomen die Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië sloten met farmareus AstraZeneca. Het AstraZeneca-vaccin - dat in samenwerking met de universiteit van Oxford wordt ontwikkeld - is een van de meest gegeerde vaccins in de mondiale vaccinrace. AstraZeneca is overigens het derde farmabedrijf waarmee Europa afspraken heeft gemaakt over de levering van een toekomstig vaccin.

3 reacties

 • Lecocq Daniel

  5 maanden geleden
  Fijn, en zal de burger mogen kiezen welk vaccin van welke fabrikant hij wil ingespoten krijgen als het ooit zover komt dat vaccinatie verplicht wordt?
 • Danny Gijs

  5 maanden geleden
  Tijden de BREXIT onderhandelingen heeft Europa het de Britten veel bemoeilijkt. Nu denk ik dat de boomerang wel eens terug zou komen en zullen ze veel moeten betalen. Daar is de Europeaan dan weer slachtoffer van. Ze zouden beter iedereen gelijk behandelen in de economische handelsakkoorden. Europa is in deze geen meerwaarde zoals het er nu aan toe gaat.
 • Chantal Luyten

  5 maanden geleden
  En zo hebben de landen zelf niks meer te zeggen. Alle macht van een vaccin nu bij Europa...
 1. Eerste testresultaten van vaccins zijn positief, maar toch wacht België met aankoop: “Of we eerst de premier bellen als ons vaccin blijkt te werken? Dat moeten we nog bekijken”
  PREMIUM

  Eerste testresul­ta­ten van vaccins zijn positief, maar toch wacht België met aankoop: “Of we eerst de premier bellen als ons vaccin blijkt te werken? Dat moeten we nog bekijken”

  Terwijl landen als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland al honderden miljoenen vaccins-in-ontwikkeling hebben gekocht, blijft België rekenen op een Europese groepsaankoop - eens er een werkend vaccin tegen Covid-19 op de markt zal zijn. Is het eerste vaccin bijna een feit? En moet ons land dan ook niet stilaan een bestelling plaatsen? Professor Johan Neyts (KU Leuven): “Als ons vaccin blijkt te werken, weet ik nog niet of we eerst naar de premier bellen.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen