Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen. © REUTERS

Europese Commissie neemt vaccindeal met AstraZeneca over

De Europese Commissie heeft de vaccindeal  overgenomen die Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië sloten met farmareus AstraZeneca. Het AstraZeneca-vaccin - dat in samenwerking met de universiteit van Oxford wordt ontwikkeld - is een van de meest gegeerde vaccins in de mondiale vaccinrace. AstraZeneca is overigens het derde farmabedrijf waarmee Europa afspraken heeft gemaakt over de levering van een toekomstig vaccin.

 1. Eerste testresultaten van vaccins zijn positief, maar toch wacht België met aankoop: “Of we eerst de premier bellen als ons vaccin blijkt te werken? Dat moeten we nog bekijken”
  PREMIUM

  Eerste testresul­ta­ten van vaccins zijn positief, maar toch wacht België met aankoop: “Of we eerst de premier bellen als ons vaccin blijkt te werken? Dat moeten we nog bekijken”

  Terwijl landen als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland al honderden miljoenen vaccins-in-ontwikkeling hebben gekocht, blijft België rekenen op een Europese groepsaankoop - eens er een werkend vaccin tegen Covid-19 op de markt zal zijn. Is het eerste vaccin bijna een feit? En moet ons land dan ook niet stilaan een bestelling plaatsen? Professor Johan Neyts (KU Leuven): “Als ons vaccin blijkt te werken, weet ik nog niet of we eerst naar de premier bellen.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren