De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © Photo News

Europese Commissie lanceert rechtsstaatprocedure tegen Hongarije

De Europese Commissie gaat tegen Hongarije de procedure opstarten die het mogelijk maakt om de toekenning van Europese fondsen te koppelen aan het respect voor de rechtsstaat. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd in het Europees Parlement.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoeslag van 25 cent
  4

  Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoe­slag van 25 cent

  Tungnath Chaturvedi (66), een Indiase advocaat, wint na een 22 jaar lange strijd de rechtszaak die hij tegen de North East Railway (Gorakhpur) aanspon. De man moest 20 roepies (€ 0,24) extra betalen voor twee treinkaartjes die hij in 1999 kocht. Vorige week gaf de consumentenrechtbank de heer Chaturvedi eindelijk gelijk en verzocht de spoorwegen het bedrag met rente terug te betalen. “Het is niet het geld dat telt, maar de strijd tegen corruptie en voor gerechtigheid. Het was het waard”, zegt Chaturvedi aan de BBC.