REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europese Commissie koopt nog eens 150 miljoen vaccins bij Moderna

De Europese Unie bestelt bij farmabedrijf Moderna nog eens 150 miljoen doses van zijn vaccin tegen Covid-19. Dat heeft de Commissie gemeld. Het aangepaste contract voorziet in de mogelijkheid om vaccins te kopen die beschermen tegen nieuwe varianten van het coronavirus.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. “Heel teleurstellende” resultaten voor Curevac-vaccin, maar geen vertraging in Belgische vaccinatiecampagne
  PREMIUM

  “Heel teleurstel­len­de” resultaten voor Curevac-vac­cin, maar geen vertraging in Belgische vaccinatie­cam­pag­ne

  Het coronavaccin van het Duitse Curevac heeft volgens de eerste voorlopige resultaten slechts een werkzaamheidsgraad van 47 procent. Dat is een erg teleurstellend resultaat voor het vaccin waarvan Europa 225 miljoen dosissen wilde aankopen, en België 2,9 miljoen. Door de grote vertragingen bij de studies naar het vaccin hield de taskforce Vaccinatie de komende maanden al geen rekening meer met Curevac, en blijven de gevolgen beperkt. Of het vaccin in een later stadium als ‘boostershot’ gebruikt kan worden, is echter nog onduidelijk.
 3. Oppas (52) misbruikt zeven zeer jonge meisjes in regio Eindhoven, kompaan (58) kreeg beelden ervan toegestuurd
  NEDERLAND

  Oppas (52) misbruikt zeven zeer jonge meisjes in regio Eindhoven, kompaan (58) kreeg beelden ervan toege­stuurd

  Een vrouw uit Nederlands Limburg is aangehouden voor het seksueel misbruiken van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven (Noord-Brabant), meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het misbruik werd vastgelegd op beeld en doorgestuurd naar een man uit Nederlands Limburg. Hij is eveneens aangehouden. Er loopt ondertussen een groot onderzoek. De vrouw werkte als oppas. De slachtoffertjes waren tussen de één en zes jaar oud.