REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europese Commissie koopt nog eens 150 miljoen vaccins bij Moderna

De Europese Unie bestelt bij farmabedrijf Moderna nog eens 150 miljoen doses van zijn vaccin tegen Covid-19. Dat heeft de Commissie gemeld. Het aangepaste contract voorziet in de mogelijkheid om vaccins te kopen die beschermen tegen nieuwe varianten van het coronavirus.

 1. Vaccinexpert Leroux-Roels over slecht rapport voor Duits CureVac-vaccin: “Het zou nog als herhalingsvaccin kunnen dienen”
  PREMIUM

  Vaccinex­pert Le­roux-Roels over slecht rapport voor Duits CureVac-vac­cin: “Het zou nog als herhalings­vac­cin kunnen dienen”

  Volgens de eerste voorlopige resultaten bereikt het coronavaccin van het Duitse farmabedrijf CureVac slechts een werkzaamheidsgraad van 47%. Voor de Belgische vaccinatiecampagne blijven de gevolgen van deze teleurstelling beperkt. Volgens professor Geert Leroux-Roels, die deelnam aan de studie van CureVac, zal het vaccin “wellicht nog als herhalingsvaccin kunnen ingezet worden”.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 4. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.