Volledig scherm
© Photo News

Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zouden prik kunnen krijgen

EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft vandaag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen. In het meest optimistische scenario kan de EU in het eerste trimester van 2021 beginnen met de vaccinaties. 

10 reacties

 • raf peeters

  4 maanden geleden
  Met 750 miljoen  in Europa  zal dus niet  iedereen  vaccin kunnen krijgen.Heb zo de indruk dat men de bevolking willen halveren.
 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  Eén op drie Belgen krijgt het. Er zullen dus categorieën zijn. Vooraan, de virologen, dan de hulpverleners en dan de rest , zolang er zijn.  Waarom worden die geruststellende hoeveelheden niet besteld? Wellicht kun je er dan eentje halen bij de Russen.
 • Erik Meers

  4 maanden geleden
  We zijn met 450 miljoen Europeanen ,  200 miljoen doses zijn maar 100 miljoen mensen die ingeënt kunnen worden dus 1 persoon op 4.5 . Als het zogezegd eerlijk verdeeld wordt hoe kan het dan dat in België 11.4 miljoen inwoners er 3.7 miljoen een inenting zouden krijgen , dat is 1 persoon op 3 ?
 • carlo vanaken

  4 maanden geleden
  Kijken wie zich niet aan de regels gehouden hebben . Die zeker het laatste eentje geven .
 • Kristof Degros

  4 maanden geleden
  Het is niet omdat je een vaccin krijgt dat je het niet kan oplopen, de effecten zullen minder zijn. Maar zolang 60% van de bevolking geen vaccin heeft gehad, zullen we nog altijd moeten voorzichtig zijn. En er zullen zeker nog 2 of 3 lockdowns volgen. 2021 mag je ook al helemaal vergeten. Het zal eerder Einde 2022 zijn eer er volk genoeg gevaccineerd is
 1. Scholieren tweede en derde graad maken meer dan helft van besmettingen bij leerlingen uit - “We hebben allicht worstcasescenario voor ziekenhuizen kunnen vermijden”

  Scholieren tweede en derde graad maken meer dan helft van besmettin­gen bij leerlingen uit - “We hebben allicht worstcase­sce­na­rio voor ziekenhui­zen kunnen vermijden”

  Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Herlees alle ontwikkelingen van woensdag 11 november in dit liveblog.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis