Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, heeft vanochtend in het Europees Parlement het werkprogramma van haar Commissie voorgesteld.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, heeft vanochtend in het Europees Parlement het werkprogramma van haar Commissie voorgesteld. © AFP

Europese Commissie kan aan de slag met ambitieus programma: “Green Deal is hard nodig”

De strijd tegen klimaatverandering is een existentiële kwestie voor de nieuwe Europese Commissie. Een ‘Green Deal’ om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te krijgen is daarom hard nodig. Dat zei Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, vanochtend in het Europees Parlement waar ze het werkprogramma van haar Commissie voorstelde. Het Europees Parlement verleende nadien met ruime meerderheid haar steun aan de Commissie-von der Leyen, waardoor die op 1 december van start kan gaan.

11 reacties

 • DE Stille

  1 jaar geleden
  Ursula is de enige die eieren kan bakken zonder schaal te breken
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Tja als je met Europa natuurlijk de rest van de wereld bedoeld....dan staan we als ocmw met stip op plaats 1 maar als grootmacht op de laatste...belastingen voor iedereen...maarachten is een andere paar mouwen....
 • Raphael Coryn

  1 jaar geleden
  Veel mooie woorden waar niets van in huis zal komen. Het clubje zelf verrijkende doet niets anders dan de Europeanen tergen met regeltjes die ons veel geld kosten. Maar iets serieus ondernemen zoals migratie, drugsbeleid strafrecht daar hebben ze geen oren naar als de zak vol is zijn het andere.
 • Jef Timmermans

  1 jaar geleden
  Zoals altijd heel mooie woorden en intenties, maar in de praktijk komt daar meestal niets van terecht. Geen bla-bla, maar meer boem-boem is hard nodig!
 • Michel Den Dikke

  1 jaar geleden
  Groenen dat zijn watermeloenen: groen vanbuiten maar rood vanbinnen.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den