De Europese Commissie waarschuwt dat er humanitaire redenen kunnen zijn waardoor Russen niet zomaar de toegang tot de EU mag worden geweigerd.
Volledig scherm
De Europese Commissie waarschuwt dat er humanitaire redenen kunnen zijn waardoor Russen niet zomaar de toegang tot de EU mag worden geweigerd. © thinkstock

Europese Commissie: “EU-visa weigeren aan alle Russen niet zomaar mogelijk”

EU-lidstaten zijn internationaal gebonden aan regels bij het toekennen van visa aan Russische burgers. De Europese Commissie waarschuwt dat er humanitaire redenen kunnen zijn waardoor Russen niet zomaar de toegang tot de EU mag worden geweigerd, inclusief voor bepaalde categorieën mensen, waaronder naaste familieleden, journalisten of Russische dissidenten.

19 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Momenteel zijn er veel jonge, talentvolle Russen die Rusland ontvluchten. Zij hadden wel toegang tot de westerse info en weten dus hoe het zit. Sommigen zitten in de journalistiek en kunnen hun beroep niet meer uitoefenen zoals voorheen en voelen zich geviseerd door het Kremlin. Gisteren op LCI, een Franse TV nieuws-zender was er een jonge Russische journalist die in februari Rusland is ontvlucht en op de TV-zender aan het woord komt. Visum geven en geval per geval bekijken, zeg ik maar.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Dan ook geen visa meer voor landen die terroristen steunen, geen visa voor Turken want hun staatshoofd zit regelmatig samen met Poetin.
 • Bergen Willy

  1 maand geleden
  Welk Eu land geeft visa aan Rusland burgers ? Geen enkel .Turkey is geen Eu lid . Wel navo land . Enkel mensen met dubbel paspoort kunnen Eu grens over . Finland en Estland en Turkey laten TRANSPORT toe van mensen met dubbel paspoort . De pijp lijn via Finland staat enorm open voor TRANSPORT . Finnair maakt enorme winsten . Istanboel minder om dat je daar van luchthaven moet veranderen .
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  mij maakt het allemaal niet uit, wat mij wel uitmaakt is dat Mijnheer Zelenski dit eist en volgens mij heeft hij niets te eisen, maar dat is persoonlijk.
 • stefaan goovaerts

  1 maand geleden
  het zal wel effect hebben op bepaalde russen om ze internationaal te bannen, pak ze alles af en ze gaan rebbeleren.