Archiefbeeld. De EU vreest dat Londen het Ierse protocol, dat moet vermijden dat er grenscontroles worden uitgevoerd tussen Ierland en Noord-Ierland, met de voeten wil treden.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De EU vreest dat Londen het Ierse protocol, dat moet vermijden dat er grenscontroles worden uitgevoerd tussen Ierland en Noord-Ierland, met de voeten wil treden. © AFP

Europese Commissie eist aanpassingen aan omstreden Brits wetsontwerp, Londen verwerpt ultimatum

De Britse regering gaat het omstreden wetsontwerp dat indruist tegen het echtscheidingsakkoord niet intrekken. Dat heeft minister Michael Gove donderdag duidelijk gemaakt in een reactie op het ultimatum dat de Europese Commissie had gesteld. De Europese Commissie eist dat de Britse regering de bepalingen van het omstreden Britse wetsontwerp die ingaan tegen het echtscheidingsakkoord met de EU nog voor het einde van de maand intrekt. Indien dat niet gebeurt, zijn gerechtelijke stappen niet uitgesloten, waarschuwt vicevoorzitter van de Commissie Maros Sefcovic in een vlammend communiqué.

6 reacties

 • Urban Vyaas

  6 maanden geleden
  Dat krijg je dan met dat onderhandelen in stappen. Als er dan op het einde van de rit geen akkoord bereikt wordt over ALLES, worden eerdere toegevingen die gedaan werden om de onderhandelingen vlot te trekken en een overgangsperiode te overbruggen, ook plots weer herbekeken. En Boris heeft altijd al gepleit voor een "harde"scheiding. Niks betalen, gewoon de club verlaten zonder verder nog lidgeld te betalen.
 • Chris Van den Eede

  6 maanden geleden
  Het VK heeft zich aan verdragen te houden, punt. Dit is geen kwestie van dreiging maar respect voor internationaal recht. Al diegenen die zitten te kappen op EU: zonder hadden we deze welvaart niet gehad. Ja er is ruimte voor verbetering maar bezint eer ge afbreekt , België leeft van de EU.
 • Christian Deckers

  6 maanden geleden
  Dat de EU maar eens uitpakt met "gerechterlijke stappen". Tegen dat daar uitspraak over is, heeft UK de brexit allang verteerd en is volop op eigen houtje zaken aan het doen. De EU was niks, is niks en zal nooit iets worden, zoveel is al duidelijk sinds het ontstaan van dit monsterlijke juk.
 • Heinrich Wolf

  6 maanden geleden
  De Britse regering overtreed de overeenkomst bewust om tijdens de daardoor bijkomende onderhandelingen nog extra voordelen uit de brand te slepen. Laat ze maar doen! Nancy Pelosi [lees ook hier in deze krant] heeft al laten weten, indien de Britten daarin volhouden de handelsovereenkomst GB/VS niet zal doorgaan.
 • Johny Lapeire

  6 maanden geleden
  Weeral dreigen, hopelijk trapt het Verenigd Koninkrijk er niet in, het loopt de spuigaten uit met hun dreigingen.
 1. Boris Johnson wil brexitakkoord schenden. Europese Commissie vraagt spoedoverleg

  Boris Johnson wil brexitak­koord schenden. Europese Commissie vraagt spoedover­leg

  De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk houden vandaag spoedoverleg over een wetsontwerp dat de brexitafspraken over Noord-Ierland met de voeten zou kunnen treden. Dat kondigde de Europese Commissie gisteravond aan. Voorzitter Ursula von der Leyen vreest dat Londen het internationale recht gaat schenden. Premier Boris Johnson stelt dan weer dat de wet nodig is om de Britse interne markt te beschermen.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis