Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld).
Volledig scherm
Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). © BELGA

Europees Parlement wil Commissie voor EU-Hof dagen wegens “nalatigheid”

Het Europees Parlement wil de Europese Commissie voor het Hof van Justitie in Luxemburg dagen. Volgens de parlementsleden komt de Commissie haar verplichtingen niet na omdat ze niet optreedt tegen de landen die de rechtsstaat schenden, zoals Hongarije, Tsjechië en Polen. “De onwil die de Commissie nu toont, getuigt van grove nalatigheid”, zegt parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld).

9 reacties

 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Wie heeft die landen erbij gehaald en vooral waarom. Dikke lonen en super jobs bij de EU zullen er niet vreemd aan zijn.
 • Guido Ceuleers

  1 jaar geleden
  Eindelijk reageert er ten minste iemand, waar zit Michel ?
 • Michel Dierickx

  1 jaar geleden
  En België dan. Al decennia krijgt dat land zijn begroting niet onder controle. Wanneer volgt de boete van de EU. Want het zijn de nette landen die de EU en bijhorend Parlement in leven houden. En dit zelfs met minder belastingen : zie Duitsland en Nederland bijvoorbeeld.
 • LUC USEWILS

  1 jaar geleden
  Afschaffen met deze nietsnutten en afgedankte, overbetaalde politiekers ! Wat doen die daar eigenlijk ? We hebben gezien, wat deze unie er van terecht bracht in de covid periode. Men kon grenzen sluiten, vaccinatie op het zelfde ogenblik laten plaatsen, de produkten niet uit Europa laten gaan,serieuze contracten opstellen. Deze Europese parlementariërs hebben geen euro laten vallen.
 • Nonkel Jan

  1 jaar geleden
  En gelijk hebben ze.